NK Tegelwippen

De gemeente Pijnacker-Nootdorp doet dit jaar voor het eerst mee aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Tegelwippen. In deze landelijke wedstrijd strijden gemeenten tegen elkaar om de meeste tegels te vervangen door groen. U kunt ook meedoen!

Het is belangrijk om tegels te vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Op deze manier wordt Nederland namelijk klimaatbestendiger, behaaglijker voor mensen en dieren én koeler op warme dagen.

Het NK Tegelwippen is van 21 maart tot en met 31 oktober 2024. Verschillende gemeenten uit het land gaan met elkaar de strijd aan om zo veel mogelijk tegels uit tuinen te halen. Inwoners kunnen meedoen door tegels in hun voor-, achter- en geveltuin te wippen en er groen voor terug te plaatsen. Meld de verwijderde tegels aan via nk-tegelwippen.nl, inclusief voor- en nafoto als bewijs. Vervolgens worden alle gewipte tegels opgeteld bij de tegelstand van onze gemeente én de nationale Tegelteller. De gemeente met de meest verwijderde tegels, wint.

Tijdens het NK Tegelwippen kunt u op verschillende momenten uw verwijderde tegels inleveren:

  • Zaterdag 20 april: Intratuin Pijnacker, 10.00 – 16.00 uur;
  • Zaterdag 25 mei: De Markt in Nootdorp, 11.00 – 15.00 uur;
  • Zaterdag 29 juni: Gouden Rijderplein (bij de ingang van het winkelcentrum) in Delfgauw, 11.00 tot 15.00 uur;
  • Zaterdag 28 september: Intratuin Pijnacker, 10.00 – 16.00 uur.

Op de parkeerplaats van Intratuin Pijnacker staat tussen 10.00 en 16.00 uur een bemande container. Hier kunt u gratis de tegels die u uit uw tuin heeft verwijderd inleveren. In ruil hiervoor ontvangt u een voucher. Deze kunt u tot 1 juli 2024 bij Intratuin Pijnacker besteden aan tuinplanten. De waarde van de voucher is afhankelijk van het aantal tegels dat u inlevert. Het bedrag kan oplopen tot € 12,50.

Tegelijkertijd met deze inzamelactie verzorgt de Intratuin samen met het Hoogheemraadschap van Delfland, Papaver en de gemeente het Klimaatplein. Hier kunt u advies krijgen over welke plant u waar kunt planten én wat de beste optie is voor de biodiversiteit. Ook is er een gratis workshop voor kinderen. Registreren is niet nodig. Daarnaast zijn er twee experts aanwezig die voor u een gratis tuinschets kunnen maken.

Let op! Inschrijving verplicht: www.intratuin.nl/gratis-tuinschets-pijnacker-nootdorp.html/winkel/intratuin-pijnacker.

Heeft u hulp nodig bij het uploaden van uw tegels via nk-tegelwippen.nl? Wij helpen u graag! Vul hiervoor het contactformulier in en voeg daarbij de voor- en na-foto toe. Wij kunnen de tegels voor u uploaden.

Wij helpen u graag verder. Vul uw vraag in in het contactformulier en we komen zo snel mogelijk bij u terug.