Toeristenbelasting

Heeft u een hotel, bed&breakfast, Airbnb of camping? Als u in de gemeente Pijnacker-Nootdorp tegen betaling verblijf met overnachting aanbiedt aan personen die niet in de gemeente staan ingeschreven, dan moet u toeristenbelasting betalen aan de gemeente. Hiervoor geldt geen minimum leeftijd. U mag de toeristenbelasting aan de gast doorberekenen.

Als u onlangs bent begonnen met het aanbieden van verblijf tegen betaling, dan moet u zich aanmelden zodra u uw eerste overnachting heeft aangeboden. Door het niet aanmelden van verblijf riskeert u een boete. Het aanmeldformulier vindt u hieronder.

Aanmeldformulier toeristenbelasting

Na ontvangst van het aanmeldformulier, ontvangt u per kwartaal een aangiftebiljet. U bent verplicht dit aangiftebiljet in te vullen en op te sturen. Doet u dit niet, dan maken wij een schatting van het aantal overnachtingen. Nadat wij de aangifte hebben verwerkt, ontvangt u een aanslag toeristenbelasting.

Bij het aanbieden van verblijf moet u zich houden aan bepaalde vereisten:
  • U heeft registratieplicht. Dit houdt in dat u verplicht bent administratie te voeren. In uw administratie moet u bijhouden hoeveel personen / overnachtingen er bij u hebben plaatsgevonden. Houdt u zich niet aan deze verplichting? Dan riskeert u een boete.
  • De gevoerde administratie moet controleerbaar zijn voor de daartoe bevoegde ambtenaar.

Tarieven

 
Tarief per persoon per overnachting € 2,32
Tarief per persoon per overnachting op een camping € 1,00

Heeft u vragen? Verandert er iets in uw verhuuraccommodatie? Geef dit dan door bij de gemeente. Dit kan via het e-mailadres info@pijnacker-nootdorp.nl.