Automatische incasso

Heeft u een aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen? Kunt of wilt u die niet in één keer betalen? Dan kunt u een automatische incasso aanvragen. Zo kunt u het aanslagbedrag spreiden en heeft u hier weinig omkijken naar.

Bij automatische incasso wordt het bedrag op de aanslag in maximaal 8 maandelijkse termijnen van uw bankrekening geïncasseerd.

Binnen twee weken regelen

De machtiging moet binnen 14 dagen na de datum op het aanslagbiljet bij de gemeente binnen zijn. Ontvangen wij uw doorlopende machtiging later? Dan kan het zijn dat het aantal maandelijkse termijnen minder wordt of dat het recht op automatische incasso voor de desbetreffende aanslag vervalt.

Via de Digitale Belastingbalie regelt u gemakkelijk

  • het aanvragen van de automatische incasso;
  • het wijzigen van uw bankrekeningnummer (IBAN) of;
  • het stopzetten van de automatische incasso.

U kunt het eventueel ook per post aanvragen of stopzetten. Gebruik hiervoor:

  • De groene doorlopende machtigingskaart voor het aanvragen van automatische incasso
  • De rode intrekking machtigingskaart voor het beëindigen van de automatische incasso

Wilt u uw IBAN wijzigen stuur dan een e-mail naar info@pijnacker-nootdorp.nl. Vergeet hierbij niet uw oude IBAN, uw nieuwe IBAN, en naam en adres te vermelden.

  • Is het totaalbedrag op het aanslagbiljet minimaal € 80 en maximaal € 5.000? En heeft u de doorlopende machtiging op tijd geregeld? Dan wordt het aanslagbedrag in 8 maandelijkse termijnen van uw IBAN geïncasseerd. De incasso start één maand na de datum op het aanslagbiljet en wordt op de laatste werkdag van de maand van uw rekening afgeschreven.
  • Is het totaalbedrag op het aanslagbiljet minder dan € 80? En heeft u de doorlopende machtiging op tijd geregeld? Dan wordt het totaalbedrag in één keer van uw IBAN geïncasseerd. Dit incassotermijn wordt in de derde maand na de datum op het aanslagbiljet geïncasseerd, op de laatste werkdag van die maand.
  • Is het totaalbedrag van het aanslagbiljet meer dan € 5.000,-? Dan heeft u geen recht op automatische incasso.

IBAN nummer: NL83BNGH0285097962

BIC/SWIFT-code: BNGHNL2G