Terug naar het overzicht

Vacature: WOZ-taxateur

Taxeren van vastgoed in alle soorten en maten is een vak apart. Het vraagt om brede kennis van zaken gecombineerd met een nieuwsgierige en frisse blik op de ontwikkelingen in onze gemeente en op de wereld daaromheen. Inwoners en ondernemers moeten er immers op kunnen vertrouwen dat onze WOZ-taxaties ieder jaar opnieuw zorgvuldig en objectief tot stand komen.

Sta jij pal voor de kwaliteit van onze WOZ-taxaties? Wij zoeken een WOZ-taxateur voor 36 uur per week. Kom jij ons team versterken?

vacature woz-taxateur - sollicitieer voor 1 februari

Wat ga je doen?

Je waardeert zelfstandig alle soorten objecten die de gemeente Pijnacker-Nootdorp rijk is conform de Wet waardering onroerende zaken. Dit zijn bijvoorbeeld woningen, (in-) courante niet-woningen en agrarische objecten. Je gebruikt hiervoor de geldende waarderingsmethodieken.

Op hoofdlijnen houd je je bezig met:

  • Het optimaliseren van objectkenmerken.
  • Het bijhouden van ontwikkelingen in de markt en het doen van marktanalyse in brede zin.
  • Het inrichten en verfijnen van taxatiemodellen.
  • Het leveren van input voor en het meewerken aan de opzet van het systeem van voormeldingen.
  • Het afhandelen van bezwaarschriften en beroepszaken.
  • Het gezamenlijk optimaliseren van de afstemming tussen de processen van de BAG, WOZ en belastingheffing.

Wij vragen

Je bent te omschrijven als resultaatgericht en zorgvuldig. In je werk stel je je flexibel op, heb je een ‘open mind’ en vind je het leuk om nieuwe ontwikkelingen bij te houden. Je kunt prima zelfstandig werken, maar voelt ook aan wanneer je de samenwerking met anderen moet opzoeken. Daarnaast kun je eenvoudig en gemakkelijke communiceren en stem je je boodschap af op de ontvanger.

Verder neem je mee:

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding gerelateerd aan vastgoed, financiën en/of bouwkunde.
  • Je bent in het bezit van het basisdiploma taxateur WOZ en bij voorkeur een registratie in de Vakgroep Modelmatig Waarderen en/of de Kamer WOZ van het Nederlands Register Vastgoedtaxateurs (NRVT).
  • Je hebt kennis van basisregistraties, de werking van de wet WOZ en/of gemeentelijke belastingen.
  • Het is een pré als je ervaring hebt als taxateur bij een gemeente en met de werking van gemeentelijke waarderingsapplicaties.

Wat bieden wij je?

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker beleidsuitvoering I.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt, wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer bestaat uit een stafbureau en twee teams: Team Ruimte en Team Gegevensbeheer en Belastingen. Je komt te werken binnen het team Gegevensbeheer en Belastingen. Omdat alle basisregistraties in dit team zijn ondergebracht, heeft het een cruciale rol in de organisatie. Naast gegevensbeheerders bestaat het team onder andere uit geo-specialisten, WOZ-taxateurs en belasting-medewerkers. Het team bestaat uit 21 collega’s.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie voor 1 februari 2022 december 2021. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Dorothee Peters, Teamleider Gegevensbeheer en Belastingen, telefoonnummer 06-15315206