Terug naar het overzicht

Vacature: Verkeerskundig adviseur | 24-36 uur

Wil jij als verkeerskundig adviseur bijdragen aan het verwezenlijken van de ambities van onze groeiende gemeente? Heb jij ervaring als verkeerskundige en weet jij wat onze nieuwe projecten in de juiste banen te leiden? Solliciteer dan direct!

Vacature verkeerskundig adviseur - solliciteer zo snel mogelijk

De komende jaren neemt het inwonertal van onze gemeente toe van 55.000 naar 65.000. De gemeente staat bekend om haar aantrekkelijke woningbouwprojecten, zoals Ackerswoude, Keijzershof en Tuindershof, en uitstekende woonkwaliteiten, zoals de vriendelijke sfeer, veiligheid, een rijk verenigingsleven, goede sportaccommodaties en overige voorzieningen. Alles dichtbij huis, met de grote steden binnen handbereik.

De gemeente dankt haar stevige economische positie voor een deel aan de glastuinbouw als ook diverse bedrijventerreinen. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die vooruitlopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid. We werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. 

Kortom: een dynamische gemeente waar het plezierig wonen en werken is.

Wat ga je doen

Een groeiende gemeente met forse ambities heeft collega’s nodig zoals jij, die hiermee aan de slag willen. De komende jaren hebben we dus blijvend behoefte aan ervaren en inspirerende collega’s om deze ontwikkelingen van de grond te krijgen. Het is een afwisselende functie waarbij jij alle ruimte krijgt deze zelf vorm te geven en je eigen te maken.

De volgende werkzaamheden maken deel uit van je takenpakket:

 • Je adviseert in projectgroepen voor nieuwbouwlocaties over de verkeerskundige ontsluiting en inrichting, parkeren, etc.;
 • Je bent verkeerskundig adviseur bij groot onderhoud van wijken en wegen;
 • Je toetst ruimtelijke plannen en omgevingsvergunningen op verkeersbeleid en richtlijnen;
 • Je denkt mee en adviseert over strategisch beleid van de gemeente en neemt deel aan regionale werkgroepen, over onderwerpen als verkeersveiligheid, schoon vervoer, ketenmobiliteit;
 • Je denkt mee of ontwikkelt operationeel beleid in beleidsregels en uitvoeringsplannen, zoals verkeersveiligheidsplannen en parkeerbeleid;
 • Je maakt verkeersbesluiten;
 • Je voert overleg met wethouders, collega´s, bewoners en ondernemers over verkeerskundige vraagstukken.

Vereisten

We zoeken een enthousiaste professionele verkeerskundige collega die denkt in oplossingen. Je bent sociaal en daadkrachtig en weet mensen mee te nemen in jouw adviezen. Je bent een flexibele collega die andere weet te overtuigen. Hiervoor is het belangrijk dat je beschikt over;

 • een afgeronde verkeerskundige opleiding op hbo-niveau.
 • allround verkeerskundige ervaring in een eerdere advies- of ontwerpersfunctie;
 • ervaring in het maken en toetsen van verkeerskundige schetsen;
 • bij voorkeur ervaring in het werken bij een gemeente;

Pijnacker-Nootdorp is een inclusieve gemeente. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft of van wie je houdt. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw talent en de meerwaarde die jij ons kunt bieden.

Voldoe jij niet aan alle eisen, maar denk jij dat je de juiste persoon voor deze functie bent? Dan nodigen we je van harte uit om met ons in gesprek te gaan over je ontwikkelmogelijkheden binnen onze organisatie.

Dit bieden wij

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.671 bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie medewerker beleidsuitvoering I.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

Je komt als verkeerskundig medewerker te werken in het team Integraal Beheer Openbare Ruimte van de afdeling Wijkzaken. Er zijn 3 verkeerskundige medewerkers. Je adviseert zelfstandig aan het bestuur. Als verkeerskundige ben je breed inzetbaar en komen alle facetten van het vak aan bod. Er zijn korte lijnen en je schakelt effectief met alle betrokkenen. Door de realisatie van nieuwe woonwijken en bedrijventerreinen heb je een dynamische werkomgeving en uitdagend werk.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Wist je trouwens dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp een actieve personeelsvereniging heeft! Regelmatig worden er diverse workshops of uitjes georganiseerd zodat jij ook kans krijgt naast je werktijd leuke dingen te ondernemen met je collega’s om deze zo beter te leren kennen. Daarnaast stimuleert de gemeente dat jij je op persoonlijk vlak blijft ontwikkelen, via ons eigen studieplein kan je dan ook diverse online cursussen en trainingen volgen.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan heb jij alles in huis om aan de slag te gaan bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Klik op ‘Direct solliciteren’ en laat ons weten waarom deze functie bij jou past. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Radboud Sinnecker, Teamleider IBOR a.i., 0634563008

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je van ons verwachten:

 1. Je hebt je cv en motivatiebrief ingestuurd;
 2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
 3. Eerste gesprek;
 4. Eventueel tweede gesprek;
 5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
 6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.