Terug naar het overzicht

Vacature: Senior Wmo-consulent

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vind je het belangrijk om een verschil te maken? Spreekt het je aan om in een leuk team van gedreven professionals bij te dragen aan kwalitatief hoogwaardig werk? Is samenwerking met collega’s en disciplines om de beste oplossing te vinden jouw passie? Ben je communicatief sterk? Lees dan verder, want wij zoeken een gedreven senior Wmo-consulent voor minimaal 32 uur per week.

vacature wmo consulent - solliciteer voor 21 januari

Wat ga je doen?

In deze functie zorg je er samen met anderen voor dat onze inwoners de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben, zodat zij zo lang mogelijk op een fijne en veilige manier thuis kunnen blijven wonen. Als professional weet je middels een integraal onderzoek de hulpvraag en een eventuele vraag achter de vraag te achterhalen. Samen met de inwoner kijk je wat er nodig is. Je zoekt een totaaloplossing waarbij je uit gaat van eigen kracht en ondersteuning vanuit het sociale netwerk, of inzet van voorliggende, algemene en collectieve voorzieningen. Waar nodig zet je een maatwerkvoorziening in.

Wij vragen

In verband met de samenstelling van het huidige team, zoeken we op dit moment specifiek iemand met ruime ervaring bij de beoordeling van complexe dossiers, zoals multi-problemsituaties en grote woningaanpassingen. Je kunt op een fijne en duidelijke manier met inwoners communiceren en stemt je communicatie af op de persoon en de situatie. Je bent in staat om een goed en breed beeld te vormen van een situatie. Op basis van jouw analyse bepaal je jouw handelen. Indien de situatie daarom vraagt, benader je andere teams of ketenpartners. Je werkt daarbij gestructureerd en planmatig, zodat je het overzicht goed weet te bewaken.

Daarnaast voldoe je aan het volgende:

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de richting van MWD, SPD/Social work en Zorg.
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als Wmo-consulent.
  • Ervaring met complexe woningaanpassingen en begeleiding (doelgroep psychiatrie) is een pré.
  • Je hebt aantoonbare kennis van aanpalende wetgeving.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en bent in staat een gestructureerde, deugdelijke motivering te schrijven, gebaseerd op de geldende wet- en regelgeving.

Wat bieden wij je?

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.048,- bruto per maand (schaal 9 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker beleidsuitvoering II. 

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit het team Participatie en het team Maatschappelijke ondersteuning. Het team Maatschappelijke ondersteuning zorgt onder andere voor de uitvoering van de Wmo, de Jeugdwet en de schuldhulpverlening. Vanuit de kernteams wordt de ondersteuning geboden die de inwoners van onze gemeente nodig hebben.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 21 januari 2021 je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met de Wmo frontoffice, telefoonnummer 015-3626555.