Terug naar het overzicht

Vacature Medior inkoopadviseur | 32 uur

Vind jij het leuk om interne inkooptrainingen en/of presentaties te verzorgen? Wil jij bijdragen aan de verdere ontwikkeling van ons inkoopbeleid? Solliciteer dan snel!

Je komt te werken in een klein team met gedreven medewerkers en een informele sfeer. Er is alle ruimte om je eigen functie vorm te geven en inkoop als afdeling binnen de organisatie op de kaart te zetten.

Wat ga je doen?

Als medior inkoopadviseur ben je verantwoordelijk voor de tactische uitvoering van de inkoopfunctie van de gemeente. In deze functie begeleid je diverse (Europese) aanbestedingen en werk je mee aan de professionalisering van de inkooporganisatie. Samen met je collega’s van het team Inkoop ben je verantwoordelijk voor en adviseer je over de ontwikkeling van het inkoopbeleid.

Daarbij breng je het belang van inkoop aan het voetlicht, bedenk je oplossingen op maat die leiden tot succesvolle inkoop. Bij je advisering vertaal je het beleid naar de dagelijkse inkooppraktijk en weet je vanuit je expertise te adviseren op rechtmatigheid. Je brengt zaken in beweging en kunt moeiteloos schakelen in beïnvloedingsstijlen om je doel te bereiken.

Daarnaast participeer je binnen de inkoopregio Inkoopkracht Zuid-Holland West in onder andere gezamenlijke inkooptrajecten.

Vereisten

Wij zoeken iemand die graag wil bijdragen aan verbeteringen in de werkwijze van de organisatie, collega’s en van jezelf en durft hierbij een voorbeeldrol te pakken. Je bent een stevige gesprekspartner op de verschillende niveaus binnen de organisatie.

Pijnacker-Nootdorp is een inclusieve gemeente. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft of van wie je houdt. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw talent en de meerwaarde die jij ons kunt bieden.

Voor de uitvoering van deze functie is het belangrijk dat:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding met aanvullende opleidingen op het gebied van inkoop en (Europees) aanbesteden (minimaal NEVI 1 of gelijkwaardig);
 • Het is een pré als je beschikt over juridische kennis;
 • Je bent gericht op samenwerken met verantwoordelijkheidsgevoel, bent collegiaal, daadkrachtig, deskundig en verbindend. Je bent klant- en resultaatgericht;
 • Je houdt goed het overzicht, je bent communicatief vaardig, stressbestendig, analytisch ingesteld en gaat accuraat te werk;
 • Je hebt aantoonbare, relevante werkervaring en actuele kennis op het gebied van (Europees) aanbesteden.
 • Voldoe jij niet aan alle eisen, maar denk jij dat je de juiste persoon voor deze functie bent? Dan nodigen we je van harte uit om met ons in gesprek te gaan over je ontwikkelmogelijkheden binnen onze organisatie.

Dit bieden wij!

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.671,00 bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur IV.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

Wist je trouwens dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp een actieve personeelsvereniging heeft! Regelmatig worden er diverse workshops of uitjes georganiseerd zodat jij ook kans krijgt naast je werktijd leuke dingen te ondernemen met je collega’s om deze zo beter te leren kennen. Daarnaast stimuleert de gemeente dat jij je op persoonlijk vlak blijft ontwikkelen, via ons eigen studieplein kan je dan ook diverse online cursussen en trainingen volgen.

Over het team

Als medior inkoopadviseur maak je onderdeel uit van het team Inkoop en Juridische zaken binnen de afdeling Bedrijfsvoering. Binnen dit team zijn vier inkoopadviseurs (incl. vacature medior inkoopadviseur) en een ondersteuner inkoop werkzaam. De afdeling Bedrijfsvoering zorgt ervoor dat het bestuur, management en medewerkers van gemeentelijke organisatie goed worden ondersteund en geadviseerd op het gebied van Financiën, Inkoop, Juridische Zaken en Personeel & Organisatie.

Het team is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering, dat bestaat uit het team Financiën, het team Control, Inkoop & Juridische Zaken en het team Personeel & Organisatie. De afdeling zorgt op deze onderwerpen voor een goede ondersteuning en advisering aan het bestuur, het management en de medewerkers van gemeentelijke organisatie.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan heb jij alles in huis om aan de slag te gaan bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Klik zo snel mogelijk op ‘Direct solliciteren’ en laat ons weten waarom deze functie bij jou past. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Edwin van Zuylen, Financiën, Inkoopadvies en Juridische zaken, 06-46981589.

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je van ons verwachten:

 1. Je hebt je cv en motivatiebrief ingestuurd;
 2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
 3. Eerste gesprek;
 4. Eventueel tweede gesprek;
 5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
 6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd.

Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.