Terug naar het overzicht

Vacature: Klantmanager Werk en Inkomen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ben jij positief en weet jij hoe je anderen kunt begeleiden naar werk of andere vormen van participatie? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou. Vanaf 1 september 2022 zoeken wij een ervaren klantmanager voor minimaal 32 uur per week.

Vacature Klantmanager Werk en Inkomen

Wat ga je doen?

Als klantmanager ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet. Je ondersteunt inwoners van de gemeente bij hun inkomen en je begeleidt hen bij het vinden van werk of andere vormen van participatie.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is in 2020 gestart met een vernieuwde aanpak van de participatie. Ons college heeft zichzelf als doel gesteld de (arbeids-)participatie van inwoners met een bijstandsuitkering te vergroten onder het motto ‘werken, werken aan en meedoen’.

Als Klantmanager ben je verantwoordelijk voor een caseload met cliënten die op werk of inkomen ondersteuning van de gemeente nodig hebben. Dit houdt het volgende in:

  • Je stimuleert de cliënt en zoekt op creatieve wijze naar kansen voor toeleiding naar de arbeidsmarkt, vrijwilligerswerk en zorgmogelijkheden;
  • Je beoordeelt bijstandsaanvragen en voert intakegesprekken met de cliënt. Je hebt daarbij oog voor de participatiemogelijkheden van de cliënt en probeert deze conform de regelgeving zo goed mogelijk te adviseren;
  • Je beheert zelfstandig een caseload en bent daarin verantwoordelijk voor de uitvoering van alle voorkomende zaken, dit betekent ook dat je periodieke en incidentele heronderzoeken uitvoert;
  • Je bent onderdeel van de vernieuwde aanpak ‘werken, werken aan en meedoen’ door intensieve contacten met je klanten te onderhouden om hen te ondersteunen bij hun participatie;
  • Je werkt aan het voorkomen en aanpakken van fraude door de rechtmatigheid van verstrekte of te verstrekken uitkeringen te beoordelen;
  • Je signaleert belemmeringen of ondersteuningsvragen op andere gebieden in het sociaal domein en bent intermediair naar andere hulpverlenende instellingen indien financiële, sociale en/of psychische problemen van de cliënt daartoe aanleiding geven.

Wij vragen

Pijnacker-Nootdorp is een inclusieve gemeente. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft of van wie je houdt. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw talent en de meerwaarde die jij ons kunt bieden.

Als Klantmanager vind je het belangrijk om de mens centraal te zetten. Dit komt tot uiting in jouw manier van werken: klantgericht en overtuigend met een goede en duidelijke communicatie aangepast aan de aanvrager. Verder ben je een teamspeler en vind je het een uitdaging om samen met je collega’s goede resultaten te behalen. Daarnaast beschik je over het volgende:

  • Een afgeronde hbo-opleiding of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau;
  • Het zou fijn zou zijn als je ervaring hebt op het gebied van werk en inkomen en de uitvoering van de participatiewet; (en anders leiden wij je op);
  • Ervaring op het gebied van Werk en Inkomen en de uitvoering van de Participatiewet;
  • Kennis met het zaaksysteem OneGov en het klantvolgsysteem Civision is een pré.

Wat bieden wij je?

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal €4.208,- bruto per maand (schaal 9 van de gemeentelijke salaristabel April 2022 op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker beleidsuitvoering II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit drie teams: Participatie, Maatschappelijke Ondersteuning en het Bedrijfsbureau. Onder het team Participatie valt het Jongerenteam Opleiding en Werk, en het team Werk & Inkomen waar jij als klantmanager deel van uitmaakt. Het team bestaat uit 20 personen en er heerst een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. De afdeling Sociaal Domein kenmerkt zich door de korte lijnen en de laagdrempelige manier waarop we met elkaar samenwerken. Samen begeleiden we een kleine 500 inwoners naar werk of andere vormen van participatie.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor 1 augustus voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Monique van der Veken, teamleider Participatie, telefoonnummer 06-21627760.

In verband met de vakantieperiode kan het voorkomen dat het iets langer duurt voordat je een reactie krijgt op je sollicitatie.

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.