Terug naar het overzicht

Vacature: Jurist | 32-36 uur

Wil jij werken in een klein en informeel team? En kan jij goed al jouw opgedane vakkennis overbrengen op je collega’s? Lees dan snel verder!

Het team bestaat uit twee gedreven juristen die met elkaar en de afdelingen samenwerken en ook binnen de regio een rol hebben als het om regionale projecten gaat. Ook de klachtencoördinator/mediator maakt deel uit van dit team. Collega’s zeggen het volgende over het werk:

Als jurist werk je aan verschillende juridische vraagstukken, hierdoor leer je in korte tijd veel afdelingen kennen en werk je met veel verschillende collega’s samen. Dit maakt het werk afwisselend en uitdagend.

Wat ga je doen?

Je start je laptop op en bekijkt de nieuw binnengekomen zaken. Je eerste zaak van de dag is een aansprakelijkstelling. Je beoordeelt de aansprakelijkstelling en zoekt contact met de vakafdeling voor achtergrondinformatie. Er komt vervolgens een Woo-verzoek binnen dat je oppakt. Je verzamelt de gevraagde documenten en beoordeelt of deze documenten openbaar gemaakt kunnen worden.

In de middag beantwoord je een juridische vraag over de mandaatregeling en heb je een overleg met collega’s over een aanbestedingsvraagstuk. Ook kun je juridische vragen krijgen over subsidierecht, staatssteun en gemeenschappelijke regelingen. Jij vindt het heerlijk om te schakelen tussen verschillende dossiers en een vraagbaak te zijn voor collega’s. Schuiven in je agenda vanwege een spoedvraag of spoedoverleg, is voor jou geen probleem! De Wgr en staatssteun zijn onderwerpen waar het team zich in de nabije toekomst in wil verdiepen. Een collega met ervaring op deze terreinen zou het team daarmee op weg kunnen helpen en dat is een pré.

Het team is volop in beweging, jong, je kan hier een rol in spelen. Er is ruimte voor eigen inbreng en invulling aan de functie. Je denkt mee om team Juridische Zaken op de kaart te zetten, neemt hierbij initiatief, zoekt contact met andere afdelingen en vergeet de bestuurlijke belangen hierbij niet. JZ is een informeel en hecht team, waar collegialiteit en een open sfeer belangrijk zijn.

Vereisten

 • Je behandelt specifieke onderwerpen zoals Woo-verzoeken en aansprakelijkstellingen;
 • Je adviseert afdelingen over uiteenlopende juridische vraagstukken. Denk hierbij aan advisering over de mandaatregeling, (regionale) samenwerkingsverbanden, aanbestedingsrecht, subsidierecht en gemeenschappelijke regelingen. Privaatrechtelijke vraagstukken kunnen daarnaast ook aan bod komen;
 • Je draagt bij aan het uitwerken van voorstellen ter verbetering van juridische werkprocessen en draagt zorg voor de implementatie van deze verbeteringen;
 • In voorkomende gevallen vertegenwoordig je de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures;
 • Je neemt deel aan projectgroepen. Hierbij schakel je zowel met collega’s als met juristen van andere gemeenten in de regio;
 • Je bent een sparringpartner voor de collega juristen van het team, maar ook voor het bestuur en de directie.

Wat neem je mee?

Pijnacker-Nootdorp is een inclusieve gemeente. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft of van wie je houdt. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw talent en de meerwaarde die jij ons kunt bieden.

Voor de uitvoering van deze functie is het wel belangrijk dat je beschikt over:

 • Je hebt een afgeronde opleiding Rechten op hbo- of wo-niveau;
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar aantoonbare werkervaring als jurist bij een overheid of semi-overheid;
 • Je beschikt over aantoonbare werkervaring met juridische advisering op de terreinen van aanbestedingsrecht, subsidierecht, mandatering en afhandeling van Woo-verzoeken;
 • Je vindt het leuk om verder te bouwen aan het team Juridische Zaken;
 • Je bent in staat het standpunt van de gemeente te verwoorden en te verdedigen;
 • Je bent zelfstandig en goed in staat om in teamverband te opereren;
 • Ervaring met staatssteun en gemeenschappelijke regelingen (Wgr) is een pré.

Voldoe jij niet aan alle eisen, maar denk jij dat je de juiste persoon voor deze functie bent? Dan nodigen we je van harte uit om met ons in gesprek te gaan over je ontwikkelmogelijkheden binnen onze organisatie.

Dit bieden wij

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 5.372,- bruto per maand (schaal 11 (aanloopschaal 10) van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur III.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

Wist je trouwens dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp een actieve personeelsvereniging heeft? Regelmatig worden er diverse workshops of uitjes georganiseerd zodat jij ook kans krijgt naast je werktijd leuke dingen te ondernemen met je collega’s om deze zo beter te leren kennen. Daarnaast stimuleert de gemeente dat jij je op persoonlijk vlak blijft ontwikkelen, via ons eigen studieplein kan je dan ook diverse online cursussen en trainingen volgen.

Over de afdeling

De afdeling Bedrijfsvoering zorgt ervoor dat het bestuur, management en medewerkers van de gemeentelijke organisatie adequaat worden ondersteund en geadviseerd op het brede gebied van de afdeling. De vakgebieden zijn: Financiën, Inkoop & Juridische Zaken, Personeel & Organisatie, Informatie & automatisering, Communicatie & klantcontactcentrum en facilitaire zaken.

Je maakt deel uit van het team Juridische Zaken. Dit team heeft als core business het leveren van juridische adviezen en de behandeling van algemeen juridische- en bestuurlijke aangelegenheden.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan heb jij alles in huis om aan de slag te gaan bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Klik op ‘Direct solliciteren’ en laat ons weten waarom deze functie bij jou past. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marijke Rombolini, arbeidsmarkspecialist, 0621553435.

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je van ons verwachten:

 • Je hebt je cv en motivatiebrief ingestuurd;
 • Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
 • Eerste gesprek;
 • Eventueel tweede gesprek;
 • Arbeidsvoorwaardengesprek;
 • Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd.

Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.