Terug naar het overzicht

Vacature: HR-adviseur

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Zie jij tussen al die vacatures geen vernieuwende rol waarin je 100% wordt uitgedaagd? Klinkt de combinatie tussen een nieuwe invulling van de adviesrol en het maximaliseren van onze sterke punten je als muziek in de oren? Misschien vervolg jij dan straks je carrière bij ons. In deze rol zorg jij dat wij kunnen blijven doen wat we doen voor onze inwoners. Hoe? Door jouw HR-expertise in te zetten.

Wat ga je doen?

Als je getroffen bent door de kinderopvangtoeslagaffaire of hulp nodig hebt om thuis te kunnen blijven wonen, dan wil je snel en vakkundig geholpen worden door de gemeente. In deze rol zorg jij ervoor dat we alles op het gebied van participatie en maatschappelijke ondersteuning kunnen blijven doen voor onze inwoners, door een optimaal strategisch personeelsbeleid te voeren.

Binnen de afdeling Sociaal Domein volgen maatschappelijke ontwikkelingen zich in een razendsnel tempo op waardoor de afdeling de nodige uitdagingen heeft. Deze dynamiek vraagt om een andere manier van dienstverlening vanuit HR. Daarom zoeken we een HR-adviseur die zich volledig richt op het Sociaal Domein. Je bent in de breedste zin betrokken bij het reilen en zeilen van de afdeling. Jij zorgt ervoor dat het personele component geborgd wordt en de aandacht krijgt die het verdient. Dit betekent dat je het ene moment meeschrijft en adviseert op een voorstel om de inburgeringswet te kunnen implementeren. Het andere moment richt je je op operationele vraagstukken, zoals verzuim of werving en selectie.

Een dag als HR-adviseur is niet in drie zinnen te omschrijven, maar we doen toch een poging met een opsomming van veelvoorkomende werkzaamheden:

 • Het (mee)schrijven aan voorstellen voor de directie, het college of de raad.
 • Het bewaken van en adviseren over formatie- en budgetbeheer.
 • Het implementeren van managementinstrumenten voor de uitvoering van het HR-beleid.
 • Het begeleiden en ondersteunen van het management bij het HR-beleid.
 • Het ondersteunen bij wervings- en selectieprocedures.


Aangezien dienstverlenging voor onze inwoners één van de belangrijkste dingen is, moeten we soms snel schakelen. Eén van de grootste opgaven voor de afdeling is de inzet van capaciteit op bestaande, maar ook op nieuwe taken die naar de afdeling toekomen. Samen met de afdeling moet er een visie en plan komen om de uitdagingen de komende jaren zorgvuldig en strategisch aan te kunnen.

Wij vragen

Je bent een echte pionier die graag de handen uit de mouwen steekt. Het liefste bel je ons meteen op met al jouw ideeën. Jouw ideeën weet je om te zetten naar initiatieven, waar je als geen ander weet hoe je anderen hierin mee kan krijgen. Als zaken iets meer tijd nodig hebben of wat gevoeliger liggen, dan laat je je niet uit het veld slaan en weet je een voet tussen de deur te krijgen. Aangezien je al de nodige werkervaring als HR-adviseur bij een andere gemeente of overheidsinstantie hebt, begrijp je de dynamiek en uitdagingen die passen in een bestuurlijke omgeving.

Daarnaast herken je je in het volgende:

 • Je hebt een relevante hbo- of universitaire opleiding afgerond.
 • Je bent creatief en denkt in oplossingen.
 • Je hebt affiniteit met cijfers en ervaring met budget- en formatiebeheer.
 • Je bent een kei in communiceren en het managen van verwachtingen.
 • Je bent hard op de inhoud, maar zacht op de relatie.
 • Je hebt humor en oog voor het teamgevoel.
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar.


Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur IV.


Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

Het adviesteam bestaat uit 3 allround HR adviseurs, met ieder een eigen adviesaccount met meerdere afdelingen en een aantal toebedeelde beleidsthema’s. Omdat het Sociaal Domein op een andere manier ondersteuning vraagt, willen we het team graag versterken met een HR adviseur voor dit domein. Daarnaast bestaat het team uit medewerkers van de personeels- en salarisadministratie, een beheeradviseur en een applicatiebeheerder voor onze applicaties. Samen werken we met een hoge betrokkenheid aan onze doelen, waarin we altijd proberen door te ontwikkelen en te verbeteren.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie voor 10 december 2021.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Sophia Horeweg, teamleider P&O op telefoonnummer 06-24560262