Terug naar het overzicht

Vacature: Handhavingsjurist | 32-36 uur

Wil jij als jurist werken aan diverse handhavingsprocedures? Hou jij van afwisseling en wil jij de gemeente Pijnacker-Nootdorp vertegenwoordigen als handhavingsjurist? Lees dan snel verder of reageer direct!

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is voor het team Veiligheid en Handhaving van de afdeling Wijkzaken op zoek naar een Handhavingsjurist wijkzaken voor 32-36 uur per week.

Wat ga je doen:

Als handhavingsjurist bij de gemeente Pijnacker Nootdorp werk je aan diverse handhavingsprocedures. Een illegaal bouwwerk, het (tijdelijk) sluiten van een onveilig gebouw maar ook het oplossen van een geschil tussen buren en het behandelen van handhavingsverzoeken of een bijdrage aan de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Het zijn voorbeelden van dossiers, waar jij je als handhavingsjurist in vastbijt.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent dé jurist bij juridische vraagstukken op het gebied van handhaving op o.a. de APV, BIBOB, bijzondere wetten en openbare orde en veiligheid;
 • Je bent verantwoordelijk voor de borging van de juridische correcte uitvoering van alle constateringen, meldingen, voor-aanschrijvingen en handhavingsbesluiten;
 • Je denkt en werkt integraal en voert regie op je eigen dossiers;
 • Daarbij ben je verantwoordelijk voor de juridische kwaliteitszorg van de processen en beslissingen;
 • Je vertegenwoordigt de gemeente in bezwaar- en (hogere) beroepszaken;
 • Je voert (bemiddelings)gesprekken;
 • Je bent een echte sparringpartner voor collega’s binnen de organisatie;
 • Je houdt alle ontwikkelingen binnen je vakgebied scherp in de gaten en adviseert over de nieuwste ontwikkelingen binnen regelgeving en jurisprudentie.

Vereisten

 • Bij voorkeur heb je een afgeronde wo-opleiding in de richting van bijvoorbeeld Bestuursrecht of Strafrecht;
 • Ook beschik je over aantoonbare werkervaring als handhavingsjurist (bij voorkeur bij een gemeente of andere overheidsinstelling);
 • Je bent in staat het standpunt van de gemeente te verwoorden en te verdedigen.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • Je bent zelfstandig en goed in staat om in teamverband te werken.
 • · Je hebt een overtuigend gevoel voor politieke en bestuurlijke sensitiviteit;
 • Kennis en ervaring van de WABO, APV, OOV en ervaring met handhaving van ondermijnende criminaliteit

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.671,-,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel april 2022 op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur IV.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

Wist je trouwens dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp een actieve personeelsvereniging heeft! Regelmatig worden er diverse workshops of uitjes georganiseerd zodat jij ook kans krijgt naast je werktijd leuke dingen te ondernemen met je collega’s om deze zo beter te leren kennen. Daarnaast stimuleert de gemeente dat jij je op persoonlijk vlak blijft ontwikkelen, via ons eigen studieplein kan je dan ook diverse online cursussen en trainingen volgen.

Over ons team

Het team is gepositioneerd binnen de afdeling Wijkzaken. De medewerkers binnen het team verrichten verschillende taken op het gebied van toezicht en handhaving, APV/bijzondere wetten en veiligheid (openbare orde, veiligheid, crisisbeheersing). Dit doen zij met het doel de gemeente Pijnacker-Nootdorp leefbaar en veilig te houden. De Handhavingsjurist die wij zoeken, komt te werken binnen het team Veiligheid en Handhaving.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Michele van Donge, Teamleider Veiligheid en Handhaving, telefoonnummer 06-4127 9305.

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je van ons verwachten:

 1. Je hebt je cv en motivatiebrief ingestuurd;
 2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
 3. Eerste gesprek;
 4. Eventueel tweede gesprek;
 5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
 6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.