Terug naar het overzicht

Vacature: Gegevensbeheerder Basis Registratie Personen en Burgerlijke Stand

Staat excellente dienstverlening aan burgers bij jou hoog in het vaandel en ben jij expert op het gebied van de Basisregistratie Personen (BRP)? Dan ben jij wellicht de collega waar we naar op zoek zijn.

Wij zoeken een Gegevensbeheerder BRP en Burgerlijke Stand voor 32-36 uur per week.

Wat ga je doen?

Als gegevensbeheerder BRP en Burgerlijke Stand bij de gemeente voer je diverse taken uit die leiden tot wijziging in de BRP. Je beoordeelt (buitenlandse) brondocumenten, voert adresonderzoeken uit, behandelt eerste inschrijvingen en voert complexe mutaties door. Dankzij jouw expertise en inzet blijft de BRP van onze gemeente op orde. En verder:

 • ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de BRP,
 • handel je complexe casussen Burgerlijke Stand af, en
 • handel je naturalisatieverzoeken af.

Je bent daarbij een vraagbaak in deze casuïstiek voor de burger en voor collega’s, die door jouw kennis anderen weer verder kunnen helpen. In dit werk ben je dus actief en altijd in contact met burgers én collega’s. Vanuit je specialisme denk je mee en signaleer je verbeterpunten om de dienstverlening op gebied van BRP en Burgerlijke Stand voor de burgers iedere dag weer wat beter te kunnen doen.

Wij vragen

In deze functie draag je zorg voor één van onze belangrijkste informatiebronnen. Daarom is nauwkeurigheid een eigenschap die jij bezit. Verder ben je proactief en flexibel. Je moet daarbij zelfstandig kunnen werken en oplossingsgericht zijn, waarmee we bedoelen dat je – uiteraard binnen de wettelijke kaders – meedenkt met burgers en collega’s. Je bent klantgericht en past je communicatie aan op iedere burger waarmee je contact hebt.

Je beschikt over:

 • Hbo diploma of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau;
 • Kennis van regelingen omtrent informatievoorziening, privacy (AVG), wet BRP, en nationaliteitsrecht;
 • Ervaring op het gebied van BRP, naturalisatie en Burgerlijke Stand;
 • Kennis van IPR (Internationaal Privaatrecht);

Dit bieden wij!

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.208,- bruto per maand (schaal 9 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker gegevens II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Onze gemeente heeft een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer de samenwerking van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer bestaat uit een stafbureau en twee teams, te weten Team Ruimte en Team Gegevensbeheer & Belastingen. Je komt te werken binnen het team Gegevensbeheer & Belastingen. Omdat alle basisregistraties in dit team zijn ondergebracht, heeft het een cruciale rol in de organisatie. Naast gegevensbeheerders bestaat het team uit geo-specialisten, WOZ-taxateurs en collega’s die verantwoordelijk zijn voor de gemeentelijke belastingen. Het team bestaat uit 21 collega’s.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwonertal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je cv en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marco van Deelen via m.vandeelen@pijnacker-nootdorp.nl of telefonisch via 14015.

Wacht niet met solliciteren! Wanneer zich tijdens de publicatie van deze vacature een interessante kandidaat meldt, plannen wij zo snel mogelijk een gesprek in!

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je van ons verwachten:

 • Je hebt je cv en motivatiebrief ingestuurd;
 • Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
 • Eerste gesprek;
 • Eventueel tweede gesprek;
 • Arbeidsvoorwaardengesprek;
 • Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.