Terug naar het overzicht

Vacature: Functioneel eerstelijns applicatiebeheerder

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ben jij de onmisbare schakel tussen de interne klant binnen onze organisatie en ICT? Kijk je graag over de schutting van je vakgebied en zorg je daarmee voor vernieuwing en verbetering van informatievoorziening? Wij zoeken een enthousiaste en gedreven Functioneel eerstelijns applicatiebeheerder voor 32 uur per week.

Wat ga je doen?

In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt voor de gebruikers van het Onegov zaaksysteem. Een groot deel van de tijd ben je bezig met het ondersteunen van de gebruikers. Vragen komen via het meldingssysteem (Topdesk) binnen.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Het ondersteunen van de gebruikers in het gebruik van het Onegov zaaksysteem. Dit doe je face-to-face, via de telefoon of via het delen van je scherm;
 • Wanneer je signalen ontvangt of wanneer je merkt dat het structureel misgaat bij bepaalde gebruikers, dan benader je de gebruikers proactief om ze te voorzien van extra uitleg en/of ondersteuning;
 • Je controleert het systeem op fouten. Wanneer mogelijk herstel je deze zelf. In andere gevallen zet je deze door naar de 2e lijn functioneel beheerder;
 • Je verzorgt het applicatiebeheer van onze sjablonen in Templafy.
 • Je verwerkt de in-, door- en uitstroom van personeel in de applicaties en wijst rechten toe of sluit deze juist af;
 • Je verzorgt de opleiding van onze (nieuwe) gebruikers. Je houdt de ondersteuningspagina (intranet) actueel.

Functie eisen

Pijnacker-Nootdorp is een inclusieve gemeente. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft of van wie je houdt. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw talent en de meerwaarde die jij ons kunt bieden.

Met enthousiasme en gedrevenheid werk je samen met het team aan de stabiliteit en verbetering van het zaaksysteem en aangesloten applicaties. Je houdt ervan je collega’s iets te leren zodat zijn hun werk beter kunnen doen. Diezelfde ambitie heb je ook voor jezelf: jij wilt altijd vooruit, vernieuwen, nóg beter worden en bent nieuwsgierig. Dit zien we terug in: het bijhouden van je vakkennis, het bijwonen van seminars/kennismeetings en bovenal het over de schutting kijken van je eigen vakgebied en de interesse tonen in de processen binnen de gemeente waarvoor jij werkzaam bent.

Je bent resultaatgericht, hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Accuratesse, kwaliteitsbewustzijn, een flexibele instelling, organisatievermogen, proactief en gevoel voor humor maken je profiel compleet.

Daarnaast:

 • Ben je in staat om gericht door te vragen om het probleem te analyseren. Je zet meldingen eventueel door naar de 2e lijn functioneel beheerder;
 • Kun jij je goed verplaatsen in de interne klant waardoor je advies en training op maat kunt geven;
 • Weet je draagvlak te creëren bij je interne klant en ben je goed op de hoogte van ICT processen;
 • Heb je uitstekende sociale vaardigheden;
 • Heb je een aantoonbaar hbo werk- en denkniveau, welke relevant is voor het werkveld/kennisgebied of een vergelijkbare combinatie van opleiding en ervaring;
 • Heb je bij voorkeur minimaal 3 jaar aantoonbaar werkervaring in het vakgebied.

Wat bieden wij je?

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 3.732,00 bruto per maand (schaal 8 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker systemen III.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

Team Informatievoorziening en Automatisering van de afdeling Interne Dienstverlening is een team van 18 collega’s waar specialisten op verschillende vakgebieden werken (zoals Helpdesk, Systeembeheer, Netwerkbeheer, Informatiebeheer en Informatiemanagement). Je zal in deze functie veel samenwerken met een de Informatiebeheerders en de helpdesk. Gezamenlijk zijn jullie het aanspreekpunt voor de interne klanten binnen de gemeente.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor 29 juli voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jeroen Maas, telefoonnummer 06-50035502

In verband met de vakantieperiode kan het voorkomen dat het iets langer duurt voordat je een reactie krijgt op je sollicitatie.