Terug naar het overzicht

Vacature: Functioneel beheerder digitale dienstverlening

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Functieomschrijving

Vind jij het leuk om de schakel te zijn tussen de techniek, leverancier en vakafdelingen? Beschik je over de nodige technische kennis en weet je dit te vertalen naar “gewone mensentaal”? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij hebben een mooie uitdagende werkplek voor een functioneel beheerder digitale dienstverlenging voor 16 tot 24 uur per week.

De functie 

Als medewerker functioneel beheer geef je invulling aan de invoering van nieuwe wetten op het gebied van de transparante overheid en digitalisering van de dienstverlening. Je stelt doelen, analyseert processen, bedenkt verbeteringen en voert deze door. Dit zijn zowel kleine verbeteringen als deelname aan omvangrijkere projecten zoals de Wet Open Overheid (WOO). Voor collega’s ben je het eerste aanspreekpunt voor alles wat digitale dienstverlening (aan inwoners ) te maken heeft. Je luistert, inventariseert, informeert, adviseert, coördineert en neemt initiatief. Voor de digitale dienstverlening werk je bijvoorbeeld samen met informatiemanagement en webredactie. Als functioneel beheerder ben je een spin in het web van de gemeente. Je bent dagelijks bezig met zowel mensen, informatie en technologie. Op al die vlakken is er veel beweging, wat jouw functie uitdagend maakt!

Wat ga je doen

  • Het onderhoud en de doorontwikkeling van onze website www.pijnacker-nootdorp.nl (met oog voor digitale toegankelijkheid);
  • Het bouwen en onderhouden van e-formulieren voor onze website;
  • Het begeleiden van de jaarlijks audit voor de DigiD aansluiting van de formulierengenerator;
  • Het meedenken bij ontwikkelingen rondom koppelingen/keten tussen de formulierengenerator, ons zaaksysteem en andere applicaties.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

  • Je bent aanspreekpunt voor inwoners en bedrijven voor wensen en/of bij problemen met de website of e-formulieren;
  • Je hebt contact met de key users. Waar liggen behoeftes? Hoe kan dit vertaald worden naar functionele specificaties voor de website of naar e-formulieren;
  • Je bent intermediair tussen gebruikers, automatiseringsdeskundigen/leveranciers en interne partijen. Je behandelt, bewaakt de voortgang, coördineert en bepaalt prioriteiten t.a.v. wijzigingsverzoeken en het doorvoeren van systeemupdates en –upgrades;
  • Je beheert gebruikers en autorisaties op applicatieniveau;
  • Je beheert de eHerkenningsmiddelen voor de medewerkers van de gemeente;
  • Je stelt rapportages en overzichten op uit het informatiesysteem en stemt, indien nodig, e.e.a. af met je collega’s van Business Intelligence;
  • Je houdt de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied (o.a. wettelijke zaken) bij en denkt na over mogelijke toepassingen voor de applicaties die je beheert.

Wij vragen

Klantgericht, dynamisch, assertief, communicatief, overtuigend, kunnen plannen en organiseren, inlevingsvermogen, analytisch en oplossingsgericht zijn woorden die jou typeren.

Met enthousiasme en gedrevenheid werk je samen met het team aan de stabiliteit van de ICT ondersteuning, ontwikkeling en verdere professionalisering van het vakgebied. Diezelfde ambitie heb je ook voor jezelf: jij wilt altijd vooruit, vernieuwen, nóg beter worden en bent nieuwsgierig. Dit zien we terug in: het bijhouden van je vakkennis, het bijwonen van seminars/kennismeetings en bovenal het over de schutting kijken van je eigen vakgebied en de interesse tonen in de processen binnen de gemeente waarvoor jij werkzaam bent alsook voor aanverwante vakgebieden zoals automatisering en informatiebeheer.

Verder neem je het volgende mee

  • Je hebt minimaal een afgeronde opleiding op mbo-niveau (in de automatisering);
  • Je bent beschikbaar voor 16-24 uur per week en je bent daarnaast bereid om een aantal keer per jaar in het weekend te werken;
  • Je hebt kennis van en ervaring met ITIL en Topdesk;
  • Je hebt kennis/ervaring met WordPress websites;
  • Kennis van en ervaring met het beheer van een zaaksysteem en BI is een pré.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.208,- bruto per maand (schaal 9 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerkers systemen II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

Team Informatievoorziening en Automatisering van de afdeling Interne Dienstverlening is een team van 18 collega’s waar specialisten op verschillende vakgebieden werken (zoals Automatisering en Informatiemanagement). Je zal in deze functie veel te maken hebben met de twee andere functioneel applicatiebeheerders van ons zaaksysteem Onegov en anderzijds met Team KCC en Communicatie. Je bent samen verantwoordelijk voor het correct functioneren van de hele keten. Die keten bestaat uit zowel interne als externe communicatiekanalen: het zaaksysteem, website en digitale dienstverlening via e-formulieren. Bij verbeteringen of nieuwe ontwikkelingen wordt een project gestart en zal jij proactief deelnemen in het projectteam.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 1 april 2022  je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jeroen Maas, teamleider, telefoonnummer 06-18635610.