Terug naar het overzicht

Vacature Functioneel applicatiebeheerder ruimtelijk domein

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ben jij de onmisbare schakel tussen de interne klant binnen onze organisatie en ICT? Wij zoeken een enthousiaste en gedreven applicatiebeheerder voor minimaal 32 uur per week. In deze rol houd je je bezig met het functioneel applicatiebeheer binnen het ruimtelijk domein (vergunning, toezicht en handhaving, bestemmingsplannen en digitaal stelsel omgevingswet).

Vacature functioneel applicatiebeheerder ruimtelijk domein

Wat ga je doen?

Binnen het ruimtelijk domein maken we voor vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) gebruik van PowerBrowser van Genetics. Daarnaast werken we voor het maken van bestemmings- en omgevingsplannen met RX.Base van Visma Roxit. Voor het nog in te voeren Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) hebben we de STTR Builder van Geodan FLO Legal waarmee vragenbomen en toepasbare regels voor het DSO worden beheerd. Als functioneel applicatiebeheerder richt je deze applicaties in en verzorg je het onderhoud. Je ondersteunt de gebruikers bij een goed gebruik van de applicaties en zorgt voor betrouwbare managementinformatie.

Je taken en verantwoordelijkheden omvatten verder:

  • Het beheren, onderhouden en verder optimaliseren van de processen in de applicaties Powerbrowser, RX.Base en STTR Builder.
  • Het ondersteunen van gebruikers bij de verschillende applicaties. Hierbij gaat het om het bieden van begeleiding in diverse processen, aanvragen en meldingen.
  • Het voeren van versiebeheer, inclusief testen, vrijgeven en documenteren.
  • Het doorvoeren van maatregelen en het opzetten van processen en procedures ter voorkoming van verstoringen, vragen en opmerkingen over de applicaties.
  • Het analyseren, beoordelen en – al dan niet in regievoering met de leverancier of beheerders van gekoppelde applicaties – oplossen van verstoringen, vragen en opmerkingen over de applicaties.

Wij vragen

Als functioneel beheerder ben je een resultaatgerichte teamspeler en sta je naast je collega’s. Je mondelinge en schriftelijke communicatie is helder en effectief voor zowel de gebruikers als de technische applicatiebeheer. Je werkt gestructureerd en kunt goed organiseren en plannen. Daarnaast neem je initiatief, ben je leergierig en sta je open voor feedback. Jouw analytisch en probleemoplossend vermogen is sterk ontwikkeld. Verder omschrijf je jezelf als klantgericht en zelfsturend. 

Met enthousiasme en gedrevenheid werk je samen met het team aan de ondersteuning bij onze collega’s van het ruimtelijk domein, ontwikkeling en verdere professionalisering van het vakgebied. Diezelfde ambitie heb je ook voor jezelf: jij wilt altijd vooruit, vernieuwen, nóg beter worden en bent nieuwsgierig. Dit zien we terug in het bijhouden van je vakkennis, het bijwonen van seminars/kennismeetings en de interesse die je toont in de processen waarvoor jij werkzaam bent binnen de gemeente.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat:

  • Je beschikt over minimaal hbo-werk- en -denkniveau;
  • Je beschikt over minimaal 1 jaar aantoonbare en relevante werkervaring op het gebied van functioneel applicatiebeheer;
  • Je hebt zicht op de samenhang van de verschillende processen, applicaties en koppelingen in de keten van het ruimtelijk domein of bent in staat deze samenhang inzichtelijk te krijgen;
  • Je kunt jezelf goed verplaatsen in de interne klant waardoor je advies op maat kunt geven;
  • Kennis en ervaring met Powerbrowser, RX Base en STTR builder is een pre.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.208,- bruto per maand (schaal 9 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker systemen II. 

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

Het applicatiebeheer van de software voor VTH, bestemmingsplannen en het DSO is ondergebracht bij de afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer (RBG). De afdeling RBG bestaat uit drie teams. Het team Ruimte stelt ruimtelijke plannen op en beoordeelt aanvragen voor omgevingsvergunningen. Het team Gegevensbeheer en Belastingen beheert de basisregistraties en zorgt voor de uitvoering van de gemeentelijke belastingen. Het stafteam ondersteunt het management van de afdeling en de commissie Behandeling bezwaarschriften. Applicatiebeheer wordt aangestuurd door de teamleider Ruimte, maar de werkzaamheden worden uitgevoerd voor alle taakvelden binnen de gemeente die met vergunning, toezicht en handhaving bezig zijn.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 4 mei je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jan van Hemert, telefoon 06-38825013.