Terug naar het overzicht

Vacature: ervaren medewerker personeels- en salarisadministratie

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Staat een goede dienstverlening hoog bij jou in het vaandel en heb je affiniteit met cijfers? Lees dan snel verder. Voor ervaren medewerker personeels- en salarisadministratie hebben wij een leuke afwisselende functie voor 32 uur per week.

vacature medewerker personeels- en salarisadministratie

Wat ga je doen?

Je beheert en optimaliseert de personeels- en salarisadministratie van de gemeente, samen met je collega’s medewerker PSA. Voor de personeelsadministratie zorg je voor de juiste afhandeling van de afgesproken arbeidsvoorwaarden en stel je de besluiten en brieven voor de medewerkers op. Voor de salarisadministratie muteer en controleer je de besluiten, verzorg je de afdrachten aan ABP en belastingdienst en informeer je leidinggevenden en medewerkers over salarissen en berekeningen.

Op het resultaat van deze salarisverwerking ben je aanspreekbaar voor management, medewerkers, accountants, belastingdienst, financiële medewerkers en P&O-collega’s. Afhankelijk van de vraag zorg je voor een accurate afhandeling van deze klantcontacten. Door deze contacten beschik je over voldoende overzicht om de kwaliteit van de salarisadministratie te verbeteren. Je bent continu op zoek naar afstemming met je collega’s voor verbetering van de P&O-producten en -diensten. Ook speel je een belangrijke rol in de projectmatige doorontwikkeling van de personeels- en salarisadministratie, zoals de verdere digitalisering en verbetering van processen. Op onderdelen zul je hierin ook een trekkersrol vervullen. In de samenwerking met de HR-adviseurs draag je bij aan het oplossen van complexe vraagstukkken.

Functie-eisen

Je hebt minimaal een afgeronde MBO-opleiding in een financiële richting, aangevuld met het Praktijkdiploma Loonadministratie en een aantal jaren ervaring met dit soort werk bij de overheid. Je bent in staat zelf brieven te formuleren voor medewerkers en hierbij werk je zorgvuldig en accuraat. Je hebt kennis van geautomatiseerde personeels- en salarissystemen, bij voorkeur Motion en Motion PRO. Ook de beheersing van Excel is essentieel. Een pre is kennis van en ervaring met financiële processen en systemen (liefst Key2Financien) en Cognos. Je hebt ervaring met digitalisering, procesverbetering en projectmatig werken.

Je bent proactief, oplossingsgericht, vernieuwend, klantgericht en communicatief. Je houdt van je vak en je bent constant bezig met het volgen van ontwikkelingen op het terrein van de sociale, fiscale- en pensioenwetgeving, deelt deze met je collega’s P&O en verwerkt ze in je dagelijkse werkzaamheden. De kwaliteit van je werk kenmerkt zich door accuraat werken te koppelen aan het constant bezig zijn met de vraag van de klanten van P&O. Op drukke momenten ben je flexibel en ben je stressbestendig.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 3.732,- bruto per maand (schaal 8 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker Bedrijfsvoering II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

De vacature voor Medewerker personeels- en salarisadministratie valt onder het team Personeel & Organisatie van de afdeling Bedrijfsvoering. De afdeling Bedrijfsvoering zorgt ervoor dat het bestuur, management en medewerkers van gemeentelijke organisatie goed worden ondersteund en geadviseerd op het gebied van Financiën, Control, Inkoop, Juridische Zaken en Personeel & Organisatie.

Het taakveld P&O houdt zich met name bezig met advisering, beleidsontwikkeling en beheer op het vlak van personeel en organisatie. Ons management draagt hiervoor verantwoordelijkheid; het taakveld P&O creëert de randvoorwaarden waarbinnen dit optimaal wordt gerealiseerd en ondersteunt hen daarbij. Voor de salarisadministratie zijn we op zoek naar een ervaren medewerker die enerzijds zorgdraagt voor een goede en accurate uitvoering van de lopende werkzaamheden en anderzijds een belangrijke rol speelt in de doorontwikkeling van de personeels- en salarisadministratie.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 5 mei 2022 je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Sophia Horeweg, teamleider P&O via telefoonnummer 06-24560262.