Terug naar het overzicht

Vacature: Data analist Sociaal Domein

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Juiste en betrouwbare informatie is essentieel om als gemeente ons werk goed te kunnen uitvoeren. Maar hoe zorg je ervoor dat deze informatie beschikbaar is en gebruikt kan worden? Wij zijn daarom op zoek naar een Data analist voor 36 uur per week die data weet om te zetten naar de juiste informatie.

In deze rol leg jij de verbinding tussen de organisatie en beschikbare data!

man lachend achter scherm

Wat ga je doen?

Als Data analist ga jij aan de slag met het aanleveren van data, en deze -in samenwerking met de diverse stakeholders- omzetten van de data tot informatie die past bij de diverse informatiebehoeften. De organisatie weet jou goed te vinden, maar andersom geldt ook dat jij actief vragen ophaalt. Je vertaalt de interne informatievraag naar een functionele oplossing.

Je adviseert en werkt mee met de klant hoe deze informatie het beste als eindproduct opgeleverd kan worden, door bijvoorbeeld een dashboard. Vervolgens ga je samen en in samenspraak met de applicatiebeheerders, automatisering en/of datawarehouse beheerders aan de slag om dit te realiseren. Je participeert in dit proces van informatievraag tot en met implementatie. Je helpt mee om het afgesproken resultaat binnen het tijdspad behaald wordt.

Je bent verder verantwoordelijk voor:

 • Je genereert, controleert en analyseert data en informatie op volledig- en juistheid;
 • Tezamen met collega’s voer je een kwaliteitscheck op de opgeleverde informatieproducten;
 • Je geeft een toelichting op uitgevoerde analyses;
 • Je ondersteunt het management en beleid in het ontwikkelen van structurele KPI’s.

Functie eisen

Je bent van nature iemand die eenvoudig schakelt met diverse stakeholders. Het ene moment spreek je de taal van de business en het andere moment schakel je met IT. Jouw stakeholders weten precies wat ze kunnen verwachten. Indien nodig stel je deze verwachtingen bij. Je beschikt over een agile mindset en laat dit ook terugkomen in jouw werkwijze. Het overzicht verlies je niet snel en je houdt de regie. Je bent niet bang om bij te sturen of hulp te vragen wanneer nodig. Ben je bekend met Oracle-SQL, dan heb je een streepje voor.

Daarnaast beschik je over het volgende:

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring;
 • Een pre is als je relevante werkervaring hebt in een politieke omgeving;
 • Je bent goed bekend met PowerBi, Cognos of een andere front-eind BI tool;
 • Je hebt oog voor verbeteringen, doet voorstellen en voert deze dan ook zelfstandig of in samenspraak uit;
 • Je bent accuraat en zorgvuldig;
 • Je bent een echte teamplayer, met gevoel voor verhoudingen.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w).

Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker gegevens I.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over de afdeling

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit drie onderdelen: Participatie, Maatschappelijke Ondersteuning en het Bedrijfsbureau. De afdeling Sociaal Domein kenmerkt zich door de korte lijnen en de laagdrempelige manier waarop we met elkaar samenwerken. Samen begeleiden we een kleine 550 inwoners naar werk of andere vormen van participatie. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de teamleider van het Bedrijfsbureau.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 10 juli 2022 je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over deze functie kan je contact opnemen met Dennis Meesters, teamleider Bedrijfsbureau via het telefoonnummer : 06-15699986