Terug naar het overzicht

Vacature: Contractmanager Sociaal Domein

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Je werk als contractmanager Sociaal Domein gaat over mensen. Je draagt bij aan onze samenleving en maakt het verschil voor onze inwoners. Dat doe je door heldere afspraken te maken, goed samen te werken en continu het overzicht te houden. Want jij bent verantwoordelijk voor alle contractafspraken van diensten en producten binnen het sociale werkveld.

Vacature Contractmanager Sociaal Domein - solliciteer voor 1 januari

Wat ga je doen?

 • Beheren en monitoren van het resultaat, de kwaliteit, het gebruik en de kosten van de gemaakte afspraken.
 • Ophalen van informatie met betrekking tot levering en uitvoering. Signaleren van mogelijke knelpunten en indien nodig bijsturen van afspraken.
 • Onderhouden van contacten en optimaliseren van de samenwerking met diverse contractanten.
 • Samenwerken met je collega’s van inkoop, beleid, informatiemanagement en toezicht & handhaving.
 • Deelname aan verschillende (multidisciplinaire) projecten.
 • Vertegenwoordigen van onze visie en belangen bij ontwikkelingen in de regio.

Deze functie is nog redelijk nieuw binnen onze organisatie. Daarom is er veel ruimte om, samen met je collega’s, contractmanagement stevig op de kaart te zetten. Naast bovenstaande werkzaamheden werk je daarom op veel vlakken aan (proces)verbeteringen en doorontwikkelingen.

Wij vragen

 • Hbo-werk- en -denkniveau.
 • Op de hoogte van de ontwikkelingen in het sociaal domein.
 • Kennis van Jeugdwet, Wmo en Participatiewet.
 • Ervaring als contractmanager of in een soortgelijke functie.
 • Kennis van inkoop en aanbestedingen.
 • Een zakelijke instelling met oog voor wat er in de praktijk gebeurt.
 • Communicatief vaardig, daadkrachtig, resultaatgericht.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. 

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.
We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit drie teams: het team Participatie (werk & inkomen, leerplicht), het team Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo, schuldhulpverlening, jeugdhulp) en het nog op te zetten bedrijfsbureau. Als contractmanager maak je onderdeel uit van het bedrijfsbureau. Je werkt nauw samen met je collega contractmanager, het management en de controller van de afdeling, maar ook met de collega’s van het team Maatschappelijke Ondersteuning die de voorzieningen van derde partijen toekennen.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij voor 1 januari graag je CV en je motivatie voor deze functie.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Dennis Meesters, Teamleider, telefoonnummer 06 156 999 86.