Terug naar het overzicht

Vacature: contractmanager Sociaal Domein

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ben jij in staat een weg te vinden in het complexe speelveld van gemeenten en aanbieders in het Sociaal Domein? Heb je een zakelijke instelling, maar hou je daarbij oog voor wat er in de praktijk gebeurt? Wij zoeken een Contractmanager voor 32-36 uur per week.

Vacature Contractmanager Sociaal Domein - solliciteer voor 20 oktober

Wat ga je doen?

Als contractmanager ben je actief betrokken bij de contractafspraken die wij lokaal en regionaal maken met onze (preventieve) partners in het sociaal domein. 

 • Je monitort op verschillende niveaus of gemaakte afspraken worden nagekomen: onder andere op resultaat, kwaliteit, gebruik en kosten. Indien nodig onderneem je zelfstandig actie, of na overleg met collega’s, en stel je afspraken bij.
 • Ook neem je op basis van vragen en signalen contact op met contractanten over de wijze van uitvoering. Met een aantal belangrijke partners onderhoud je structureel contact.
 • Als contractmanager steek je dus zelf de handen uit de mouwen om de samenwerking te optimaliseren
 • Je bent een belangrijk aanspreekpunt voor aanbieders en voor collega’s en werkt dan ook nauw samen met onze uitvoerende teams van inkoop, beleid, informatiemanagement en met toezicht en handhaving.
 • Je neemt deel aan allerlei interne en externe overleggen en aan verschillende (multidisciplinaire) projecten. In de regio vertegenwoordig je onze visie en belangen en lever je een bijdrage aan de ontwikkelingen in de regio.
 • Daarnaast heb je, samen met collega’s van onze en andere gemeenten, de taak om de relatief nieuwe functie van contractmanager naar een volgend niveau te tillen en goed in te bedden in de organisatie.

Wij vragen

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het sociaal domein. 
 • Je hebt in het werk te maken met de Jeugdwet, Wmo en Participatiewet. 
 • Je hebt ervaring als contractmanager of ervaring opgedaan in een soortgelijke functie. 
 • Je hebt een zakelijke instelling, maar houdt daarbij oog voor wat er in de praktijk gebeurt. 
 • Je bent communicatief vaardig, daadkrachtig, resultaatgericht en bent in staat een weg te vinden in het complexe speelveld van gemeenten en aanbieders. Kennis van inkoop en aanbesteden is bijzonder welkom bij de uitoefening van je functie.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. 

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.
We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit drie teams: het team Participatie (werk & inkomen, leerplicht), het team Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo, schuldhulpverlening, jeugdhulp) en het nog op te zetten bedrijfsbureau. Als contractmanager maak je onderdeel uit van het bedrijfsbureau. Je werkt nauw samen met je collega contractmanager, het management en de controller van de afdeling, maar ook met de collega’s van het team Maatschappelijke Ondersteuning die de voorzieningen van derde partijen toekennen.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 20 oktober 2021 je CV en je motivatie voor deze functie.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Dennis Meesters, Teamleider, telefoonnummer 06 156 999 86.