Terug naar het overzicht

Vacature: consulent leerlingenvervoer

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ben jij op zoek naar een baan waarbij je het verschil kunt maken op het gebied van dienstverlening aan de inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Reageer dan nu! Wij zoeken een consulent leerlingenvervoer voor 24 uur per week.

vacature consulent leerlingevenvervoer - solliciteer voor 20 april

Wat ga je doen?

Bij jou komen aanvragen binnen voor leerlingenvervoer via digitale systemen. Jij toetst de aanvragen aan de hand van wet- en regelgeving waarna je de uitkomst in een beschikking samenvat voor de aanvrager. Wanneer leerlingenvervoer wordt toegekend, zorg je voor de administratieve afhandeling van de aanvraag. Je zorgt voor een kloppende (vervoers-) administratie en levert input voor de begroting en de jaarrekening aan het management.

Je communiceert tijdig en duidelijk over het leerlingevervoer naar ouders en scholen. In deze functie ben je dan ook een echte spin in het web. Je bent niet alleen contactpersoon voor ouders, vervoerders en scholen. Je schakelt ook veel tussen externe partijen en collega’s, bijvoorbeeld ons team jeugdconsulenten, de financiële administratie, en beleidsadviseurs. Ook handel je vragen af over leerlingenvervoer die via e-mail binnen komen.

Wij vragen

Uiteraard is een dienstverlenend karakter een must voor deze functie. Verder zijn wij op zoek naar iemand die goed kan luisteren en verbinden, goede communicatieve eigenschappen en iemand die geen 9 tot 5 mentaliteit heeft.

Verder zoeken we iemand met:

  • Je hebt een afgeronde mbo/hbo-opleiding (in een relevante richting) en je bent bekend met de actuele wet- en regelgeving op gebied van leerlingenvervoer.
  • Je volgt actualiteitentrainingen en je hebt affiniteit met en ervaring met wet- en regelgeving van aangrenzende onderwerpen.
  • Vanwege de hoeveelheid aanvragen tussen april en september is jouw beschikbaarheid in deze periode absoluut nodig.
  • Je bent communicatief goed vaardig zodat je kunt schakelen met en tussen partijen. Je weet de juiste partij te vinden om aan te spreken als er knelpunten zijn.
  • Je bent klantgericht, je denkt proactief mee om de juiste oplossing te bieden en eventueel maatwerk hier in te bieden.
  • Het werken met digitale systemen gaat je goed af en je werkt gestructureerd en planmatig zodat je goed het overzicht kunt houden.
  • Voor het ontwikkelen van deze functie in de toekomst is het belangrijk dat je snel nieuwe inzichten hebt en kansen ziet door het benoemen van verbeteringen.
  • Daarnaast ben je in staat om de benodigde ICT-systemen snel eigen te maken.
  • Prettig is het als je kennis hebt van de specifieke delen van de wet- en regelgeving van de gemeente op het gebied van het sociaal domein;
  • Inzicht in organisatorische en functionele verhoudingen binnen organisaties;
  • Frisse, vernieuwende ideeën om dienstverlening naar een hoger niveau te brengen.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 3.732,- bruto per maand (schaal 8 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker beleidsuitvoering II.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over het team

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Participatie binnen het sociaal domein. Binnen het sociaal domein bedenken we -in samenhang met uitvoering, beleid en ketenpartners- oplossingen die aansluiten bij vragen vanuit de inwoners. Door jouw rol heb je dan ook toegevoegde waarde binnen het totale spectrum van het sociaal domein. Dit betekent overstijgend denken vanuit de werkzaamheden die je doet.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit ongeveer 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 20 april 2022 je CV en je motivatie voor deze functie.

Wil je meer informatie over deze functie? Dan kun je contact opnemen met Monique van der Veken, teamleider Participatie, telefoonnummer 06-21627760 of e-mail m.vanderveken@pijnacker-nootdorp.nl.