Terug naar het overzicht

Vacature: Casemanager ruimtelijke initiatieven

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ben jij als casemanager ruimtelijke initiatieven helemaal klaar voor de Omgevingswet? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vacature-casemanager-augustus-2022

Wat ga je doen?

Wanneer je als inwoner of ondernemer een ruimtelijk initiatief wilt realiseren, dan heb je een omgevingsvergunning van de gemeente nodig. Als casemanager ben je het eerste aanspreekpunt voor de initiatiefnemer, van het eerste contact tot en met het uiteindelijke besluit op de aanvraag.

Als vergunningverlener behandel je dergelijke aanvragen en ben je verantwoordelijk voor het totale vergunningsproces; van aanvraag tot en met besluitvorming. Tijdens dit proces organiseer en begeleid je het (voor)overleg met de aanvrager. Je bent actief in contact met burgers en bedrijven over de voortgang van de aanvraag. Voor de aanvrager speel jij een belangrijke rol en coördineer je achter de schermen voor de vergunningsaanvraag.

Daarnaast ben je als casemanager met het volgende bezig:

  • zelfstandig regisseren van aanvragen voor ruimtelijke initiatieven van het eerste contact tot de uiteindelijke beschikking: je bent gedurende het hele proces het eerste aanspreekpunt voor de initiatiefnemer;
  • zelfstandig toetsen van ingediende aanvragen voor omgevingsvergunningen aan de geldende wet- en regelgeving en bestemmingsplannen;
  • inwinnen van adviezen bij in- en externe ketenpartners om tot een integrale eindconclusie te komen;
  • bewaken van de voortgang van de processen binnen de afgesproken en wettelijke termijnen;
  • zelfstandig adviseren op voorgenomen initiatieven en meedenken met de initiatiefnemer;
  • zelfstandig opstellen van omgevingsvergunningen en reacties op initiatieven;
  • doen van verbetervoorstellen en het proactief meedenken met aanvragers en initiatiefnemers.

Functie eisen

Als regievoerder ben je goed in staat om zelfstandig de verbinding tussen de verschillende ketenpartners te leggen. Dit betekent dat je goed het overzicht kan bewaren, je weet welke stappen er in het proces genomen moeten worden en je weet de werkvoorraad juist te prioriteren. Je hebt een enorme drive om de aanvragers en initiatiefnemers te helpen in het proces om een vergunning of reactie op een initiatiefplan te krijgen. Je kunt je daarom goed inleven in de aanvrager en neemt de aanvrager goed mee in het hele proces met heldere taal en duidelijke communicatie.

Daarnaast herken je je in het volgende:

  • je bent je bewust van de verschillende belangen en bent zorgvuldig;
  • je bent creatief en denkt breder dan je eigen expertise;
  • je bent besluitvaardig en weet zo het proces op een positieve manier te beïnvloeden zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen;
  • je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de studierichting Bouwkunde, Ruimtelijk bestuursrecht of Omgevingsrecht;
  • je hebt minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring als Wabo vergunningverlener bij een gemeentelijke organisatie;
  • je hebt een afgeronde opleiding ABW 2.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.671,00 bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker beleidsuitvoering I.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer bestaat uit een stafbureau en twee teams. Eén van deze teams is team Ruimte. Dit team bestaat uit planjuristen, bouwplantoetsers en ondersteuning. Samen met collega’s van de afdeling Beleid richt het team zich op een leefbare gemeente. Er wordt zoveel mogelijk in de geest van de Omgevingswet gewerkt, die naar verwachting 1 januari 2023 van kracht wordt. Tot die tijd zijn voorbereidingen in volle gang: het team ontwikkelt nieuwe werkwijzen die passen bij het digitale systeem dat in gebruik zal worden genomen.

Over onze gemeente
De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?
Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 24 augustus 2022 je cv en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jan van Hemert, plv. Hoofd Afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer: 06 38 825 013.

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je dit van ons verwachten:

  1. Je hebt je CV en motivatiebrief ingestuurd;
  2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
  3. Eerste gesprek;
  4. Eventueel tweede gesprek;
  5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
  6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!