Terug naar het overzicht

Vacature: Beleidsadviseur Sociaal Domein

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vind jij het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving? Als beleidsadviseur sociaal domein ga jij je bezig houden met dossiers die verschillende wetten in het sociaal domein raken. Je hebt hiervoor kennis en ervaring op het gebied van het sociaal domein en specifiek op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Participatiewet nodig. Wij zijn op zoek naar een beleidsadviseur Sociaal Domein voor 36 uur per week.

vacature beleidsadviseur sociaal domein - solliciteer voor 18 januari

In deze functie kan je de ene dag bezig zijn met minimaregelingen of vraagstukken op het gebied van uitkeringen en arbeidsmarkt en de andere dag met kostenbeheersingsmaatregelen in de Wmo, huishoudelijke hulp en wet- en regelgeving op het gebied van de Wmo. Naast dat je met inhoudelijke dossiers aan de slag gaat, vorm je een team met andere adviseurs op het gebied van het sociaal domein en vul je elkaars talenten aan.

Wat ga je doen?

Je ontwikkelt beleid op diverse thema’s in het sociaal domein en adviseert zowel de directie als het bestuur daarover. Je werkt intensief samen met de andere (uitvoerende) collega’s in het sociaal domein en staat in nauw contact met maatschappelijke organisaties zoals bijvoorbeeld Stichting Leergeld, het Jeugdfonds Sport & Cultuur en onze subsidiepartners.

Je werkt zowel lokaal als regionaal, waarbij je oog houdt voor de positie en belangen van onze middelgrote gemeente bij de regionale samenwerking. Uiteraard opereer je als projectleider van diverse projecten, die in onderling overleg opgepakt worden.

Wij vragen

Je hebt minimaal een relevante hbo-opleiding afgerond en het liefst een aantal jaren ervaring met de Wmo. Toch nodigen we ook zojuist afgestudeerden uit om te reageren. Dan zijn we benieuwd naar jouw visie op het sociaal domein en wat ervoor nodig is om dat domein naar de toekomst betaalbaar te houden.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.494,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur per week). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker ontwikkeling III.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

In ons team ervaren we een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid, waarbij we de samenwerking opzoeken om resultaten te boeken. We kijken naar elkaars talenten en vullen elkaar aan als de situatie daarom vraagt. We staan in nauw contact met onze bestuurders en zorgen voor professioneel afgewogen adviezen, waarbij we input betrekken vanuit de samenleving en de verschillende uitvoerende afdelingen waar we mee samenwerken. We zijn benieuwd naar jouw kwaliteiten en de talenten die je ons team te bieden hebt!

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 18 januari 2022 je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Martin Groen, teamleider afdeling Beleid, telefoonnummer 06-33822195.