Terug naar het overzicht

Vacature: Beleidsadviseur Omgevingswet (tijdelijk)

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De Omgevingswet komt er aan! De gemeente Pijnacker-Nootdorp is druk bezig met de voorbereiding op deze wet. Denk jij dat je daar in de komende twee jaar een bijdrage aan kan leveren? Dan is de gemeente Pijnacker-Nootdorp is op zoek naar jou! Het betreft een tijdelijke functie voor 24 tot 32 uur per week. 

Vacature_Beleidsadviseur-Omgevingwet-

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur Omgevingswet draag je bij aan de implementatie van de Omgevingswet. We werken aan de hand van een programmaplan aan diverse projecten. Nu de Omgevingsvisie is vastgesteld zijn we begonnen met de Omgevingsprogramma’s en het Omgevingsplan. De afdeling Beleid is verantwoordelijk voor het opstellen van de Omgevingsprogramma’s en draagt zorg voor een goede vertaling naar de uitvoering. We zoeken iemand die daar een bijdrage aan kan leveren door het analyseren van het huidige beleid en adviseren over de wijze waarop dit het beste kan worden vertaald naar de nieuwe instrumenten. Dat doe je samen met de projectgroep Omgevingsprogramma’s. Het is onze ambitie om al het beleid over de fysieke leefomgeving in een compact aantal programma’s onder te brengen. Dat betekent dat je veel samenwerkt met de uitvoerende afdelingen, het bestuur en de belanghebbenden. Samen met de projectgroep kijk je of deze nieuwe werkwijze leidt tot het beoogde resultaat en stuurt bij wanneer dat nodig is. Bovendien ga je ook zelf aan de slag als projectleider voor het opstellen van een omgevingsprogramma. Je hebt dan de regie over het proces om tot een Omgevingsprogramma te komen. Om te kunnen sturen hebben we ook een goede monitoring en evaluatie nodig. Hier moet je pionieren, want dit staat bij ons nog in de kinderschoenen. Je levert een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen en implementeren hiervan.

Functie eisen

Je hebt minimaal een relevante hbo-opleiding afgerond en een aantal jaren ervaring op het gebied van ruimtelijk beleid. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend en je hebt ervaring met projectmatig werken. Je bent in staat om een proces aan te sturen, kan goed omgaan met verschillende belangen en weet deze met elkaar te verbinden. Daarnaast heb je gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen. Je bent bekend met de Omgevingswet en kennis van andere ruimtelijke wet- en regelgeving is een bonus.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Medewerker ontwikkeling III.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt kan dit met nog een jaar verlengd worden. Wellicht kunnen we je daarna een vast dienstverband aanbieden.

Over ons team

In ons team ervaren we een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid, waarbij we de samenwerking opzoeken om resultaten te boeken. We kijken naar elkaars talenten en vullen elkaar aan als de situatie daarom vraagt. We staan in nauw contact met onze bestuurders en zorgen voor professioneel afgewogen adviezen, waarbij we input betrekken vanuit de samenleving en de verschillende uitvoerende afdelingen waar we mee samenwerken. We zijn benieuwd naar jouw kwaliteiten en de talenten die je ons team te bieden hebt!

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen we graag voor 7 juni 2022 je cv en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Edwin Wernke, hoofd van de afdeling Beleid, telefoonnr. 06-18 08 08 25.

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.