Terug naar het overzicht

Vacature: Arbeidsmarktspecialist met recruitmentervaring

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Waarom zou je als kandidaat juist bij ons willen werken en niet bij een buurgemeente? Wij kunnen genoeg redenen verzinnen. Help jij ons om onze unieke punten goed over te brengen om zo de juiste match tussen kandidaten en onze organisatie te vinden? Zet jij ons zichtbaar op de kaart? Dan zijn wij misschien wel jouw perfecte match! Wij zoeken een Arbeidsmarktspecialist met recruitmentervaring voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?

Als Arbeidsmarktspecialist zorg je ervoor dat de juiste kandidaten ons weten te vinden en bij ons willen werken. Jij zorgt vanaf het moment dat een potentiële collega met ons in contact komt zijn of haar interesse in onze organisatie gewekt wordt, en dat we dit vasthouden. Je bent ons visitekaartje en helpt ons om binnen de organisatie verschillende ambassadeurs te werven die het werken bij de gemeente net zo leuk vinden als wij. Je krijgt hierbij volop ruimte om jouw creativiteit en andere vaardigheden in te zetten. Ondanks dat dit een nieuwe rol binnen onze organisatie is, werk je niet alleen. Intern heb je veel contact met de andere HR-collega’s en het team Communicatie. Daarnaast nemen we deel aan een samenwerkingsverband Werken in Haaglanden, waar je ook veel contact hebt met andere Arbeidsmarktspecialisten en Recruiters.

Jouw takenpakket kunnen we als volgt omschrijven:

 • Je voert intakegesprekken met managers over de vacatures;
 • Je gaat aan de slag met korte, kernachtige en prikkelende vacatureteksten;
 • Je zet onze vacatures op de kaart;
 • Je zoekt actief naar nieuwe collega’s voor onze gemeente en zet diverse kanalen, waaronder social media, in om de vacatures te matchen met mogelijke kandidaten;
 • Je voert eventueel oriënterende (selectie)gesprekken met kandidaten;
 • Je stelt ons arbeidsmarktstrategieplan op;
 • Je bent actief aan het netwerken om kandidaten voor onze organisatie te benaderen en te boeien;
 • Je denkt mee over acties gericht op het behoud van medewerkers;
 • Je beheert ons ATS-systeem en gaat verder aan de slag met de doorontwikkeling hiervan.

Wij vragen

Jij bent een echte expert op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Je weet wat er speelt en wat er nodig is op dit gebied. Soms is dit net wat onconventioneler dan we gewend zijn. Je wordt dan ook enorm enthousiast van de uitdaging die er bij ons ligt. Zonder moeite weet je dit enthousiasme over te brengen op collega’s.

Verder herken je je in het volgende: 

 • Je bent een echte netwerker en weet creatieve manieren en middelen om de juiste mensen te vinden en aan te trekken;
 • Je bent ervaren, communicatief sterk, proactief, creatief en initiatiefrijk en kunt zelfstandig werken;
 • Je beschikt over een relevante hbo-opleiding (bijvoorbeeld Personeel & Organisatie) of hbo-werk- en denkniveau verkregen door relevante ervaring (bijvoorbeeld als Recruiter); 
 • Je weet precies hoe je zoekt op sociale kanalen en hoe je je eigen netwerk inzet;
 • Je hebt bij voorkeur relevante ervaring als sourcer en ervaring met de LinkedIn recruiterseat;
 • Je hebt ervaring met (de mede-inrichting en gebruik van) ATS-systeem;
 • Je bent een prettige gesprekspartner en je kunt goed schakelen tussen verschillende niveaus.

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.562,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel december 2021, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur IV.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

Het adviesteam bestaat uit vier allround HR adviseurs, met ieder een eigen adviesaccount met meerdere afdelingen en een aantal toebedeelde beleidsthema’s. Daarnaast bestaat het team uit medewerkers van de personeels- en salarisadministratie, een beheeradviseur en een applicatiebeheerder voor onze applicaties. Samen werken we met een hoge betrokkenheid aan onze doelen, waarin we altijd proberen door te ontwikkelen en te verbeteren.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.


De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 16 maart a.s.  je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Sophia Horeweg, Teamleider P&O, telefoonnummer 0624560262.