Terug naar het overzicht

Vacature: Applicatie-/gegevensbeheerder Inrichting Openbare Ruimte (IBOR) - 36 uur

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ben jij gek op de openbare ruimte van de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Wil jij graag je bijdrage leveren aan het onderhoud en het beheer van de openbare ruimte? Heb jij ervaring met ICT en ben jij gek op data? Lees dan snel verder!

Vacature applicatiebeheerder IBOR - sollliciteer voor 24 oktober

Wat je gaat doen

Als gegevensbeheerder voor de afdeling Inrichting Openbare Ruimte (IBOR) heb je een veelzijdige functie. Je bent applicatiebeheerder en in staat de verkregen data te begrijpen. Vanuit het team krijg jij specifieke vragen en opdrachten om projecten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Jij weet hierbij de juiste vraagstelling te formuleren in het systeem zodat je beschikt over de juiste data om het project een succes te maken.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp werkt met de software van DataQuint. Als applicatie- en gegevensbeheerder ben jij in staat je collega’s uitleg te geven over het gebruik van deze software en te begeleiden bij eventuele problemen. Je neemt initiatief om het pakket verder te ontwikkelen om zo het werk voor je collega’s makkelijker te maken. Je hebt een dienstverlenende instelling en in staat goed samen te werken.

Het is een afwisselende functie waarbij je het ene moment checkt of de binnen gekomen data klopt en het andere moment instructies geeft aan je collega over het gebruik van de applicatie. Je zal je bezig houden met het databeheer van de volgende disciplines:

 • Wegen (verhardingen);
 • Groen;
 • Riolering;
 • Kunstwerken (bv. bruggen);
 • Openbare verlichting.

Kortom, een diverse functie die de nodige uitdagingen met zich mee zal brengen!

Wij vragen

Wij zoeken een gestructureerde persoonlijkheid. Perfectionistisch is een woord wat jou goed omschrijft. Je houd van afwisseling en kan goed schakelen tussen verschillende werkzaamheden en afdelingen.

Voor de uitvoering van deze functie is het belangrijk dat je beschikt over:

 • Je hebt een MBO+ opleiding;
 • Je hebt ervaring met ICT en maakt programma’s je snel eigen;
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met beheerpakketten.
 • Kennis van weg en waterbouw is een pre; (openbare ruimte)
 • Je werkt gestructureerd en nauwkeurig en grotendeels zelfstandig. Maar je schroomt niet om hulp in te schakelen, wanneer je er niet uitkomt;
 • Je zorgt ervoor dat je kennis up to date blijft;
 • Je hebt een flexibele instelling en weet wat doorzetten betekent.

Dit bieden wij

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 3.732,- bruto per maand (schaal 8 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie medewerker gegevens III.

Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van één jaar. Na één jaar wordt dit, wanneer het van beide kanten bevalt, omgezet in een vast dienstverband.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

Over ons team

De afdeling Wijkzaken bestaat uit vier teams waar het team Inrichting Beheer Openbare Ruimte (IBOR) onderdeel van is. Het team is verantwoordelijk voor het beheer van de openbare ruimte in de breedste zin van het woord. Het werk wordt integraal uitgevoerd, waarbij alle aspecten van de openbare ruimte worden meegenomen zoals riolering, wegen, openbare verlichting, parkeren, groen en spelen. Leren en ontwikkelen staat binnen deze afdeling voorop er is dan ook veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker. Het team bestaat uit 20 medewerkers (beheerders en projectleiders).

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan heb jij alles in huis om aan de slag te gaan bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Klik voor 24 oktober op ‘Direct solliciteren’ en laat ons weten waarom deze functie bij jou past. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Kees van Schieveen, Teamleider IBOR, telefoonnummer 06-20017071.

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je dit van ons verwachten:

 1. Je hebt je CV en motivatiebrief ingestuurd;
 2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
 3. Eerste gesprek;
 4. Eventueel tweede gesprek;
 5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
 6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig zowel intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.