Terug naar het overzicht

Vacature: Afdelingsmanager Bedrijfsvoering & Interne dienstverlening

De gemeente Pijnacker-Nootdorp groeit in de komende jaren van 55.000 naar 65.000 inwoners. De raad, het college en de ambtelijke organisatie hebben als taak om de kaders te stellen, beleid te ontwikkelen en daarmee de sociale-, ruimtelijke- en maatschappelijke opgaven te realiseren. Dit alles in samenwerking met inwoners, bedrijven en organisaties. De afdeling bedrijfsvoering & Interne dienstverlening is erop ingericht om de organisatie hierin te adviseren, faciliteren en ondersteunen. Recent ontwikkelden wij een visie op interne dienstverlening en stelden wij ons motto vast: ‘Partners in bedrijfsvoering; wij maken het mogelijk’. 

Als nieuwe afdelingsmanager ga je aan de slag met de implementatie van de visie op interne dienstverlening, de totstandkoming van een actuele producten en dienstencatalogus, het servicelevel en de definitieve inrichting van de afdeling. Wij zoeken hiervoor een verbindende, daadkrachtige en innovatieve afdelingsmanager.

vrouw met brief

Wat ga je doen

Als afdelingsmanager geef je leiding aan de teamleiders en ben je opdrachtgever voor strategische vraagstukken. Het cluster juridische zaken, facilitaire zaken en het secretariaat vallen op dit moment nog rechtstreeks onder de afdelingsmanager. De afdeling bestaat in totaal uit 100 vaste medewerkers en ongeveer 20 flexibele krachten.

Taken en verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van de totale afdeling. Door de grote diversiteit aan taken binnen de clusters en de vele raakvlakken tussen de taakvelden binnen de teams, kun je rekenen op een flinke uitdaging. Je stimuleert de integraliteit van de ondersteuning en samenwerking tussen de verschillende teams en zoekt de samenwerking op met de teamleiders, de collega afdelingshoofden en de directie. Samen zorgen jullie dat de organisatie– en afdelingsdoelen worden gerealiseerd en geef je vorm aan strategische vraagstukken. Je geeft op een verbindende, motiverende en coachende wijze leiding. Voor de komende periode staat de implementatie van de visie Bedrijfsvoering & Interne dienstverlening op de agenda en daarmee de verdere ontwikkeling van de afdeling. Samen met de teamleiders zorg jij dat de medewerkers het beste in zichzelf naar boven kunnen halen. Je stimuleert en faciliteert ontwikkeling en groei. Je hebt oog voor de belangen van de interne- en externe partijen, waar de dienstverlening vanuit de afdeling op is gericht. Tegelijk heb je oog en aandacht voor de belangen van de medewerkers en vertegenwoordig je hen naar directie en afdelingen.

Je zorgt dat de afdeling op transparante en inzichtelijke manier de financiële verantwoording aflegt en dat werkprocessen binnen de afdeling goed zijn ingericht. Je treedt namens de directie op als opdrachtgever van de projecten die vanuit de afdeling worden uitgevoerd. Dit kunnen verschillende projecten zijn zoals de Wet Open Overheid, Digitale Dienstverlening en I-beleid. Je participeert in management- en staf overleggen met directie en portefeuillehouder(s). De rol van de afdeling in de P&C cyclus is een belangrijke taak en in relatie tot de klantcontacten, financiële huishouding en communicatie heb je oog voor de politiek bestuurlijke belangen. Je draagt het gemeentelijk beleid uit en levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de organisatie.

Functie eisen

Jij bent een afdelingsmanager die verbindt, gemakkelijk schakelt tussen onderwerpen, gemotiveerd de samenwerking met de verschillende clusters opzoekt en oplossingsgericht is. Je hebt een overtuigende en resultaatgerichte houding en draagt dit over op de mensen om je heen.  Je bent zichtbaar voor de collega’s en hebt oog en oor voor de mensen in jouw afdeling.

Verder halen we met jou graag de volgende kennis, eigenschappen en ervaring in huis:

  • Je bent in het bezit van een afgeronde WO-opleiding;
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring opgedaan in een leidinggevende functie;
  • Je hebt kennis van en ruime ervaring met vraagstukken op het gebied van dienstverlening en/of bedrijfsvoering;
  • Je hebt een inspirerende en motiverende stijl van leidinggeven en weet welke managementstijlen je wanneer inzet;
  • Je beschikt over een sterk ontwikkelde politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
  • Je bent op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving en financiële voorschriften en weet dat grote opgaven zoals digitale dienstverlening, digitale veiligheid vragen om samenwerking, initiatief en verandervermogen.

Wat bieden wij je?

Naast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij een salaris van maximaal € 7.269,- bruto (schaal 14 van de gemeentelijke salaristabel) bij een 36-urige werkweek en een individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over de afdeling

Als afdelingshoofd geef je leiding aan de nieuw samengestelde afdeling Bedrijfsvoering & Interne dienstverlening. De afdeling bestaat momenteel uit vier teams. De opdracht van de afdeling is de coördinatie en advisering op de bedrijfsfuncties inkoop, juridische zaken en financiën, P&O, facilitaire zaken, Informatisering en automatsering, publiekszaken en communicatie. De afdeling is een belangrijke sparringpartner bij de externe en interne opgaven van andere afdelingen en heeft een leidende rol in datagedreven en hybride werken, digitale dienstverlening en informatieveiligheid. De afdeling heeft een ondersteunende rol bij interne- en organisatieontwikkeling. De afdeling heeft een regierol bij de totstandkoming van de P&C producten; jaarrekening, kadernota en begroting. De afdeling is voor advies betrokken bij de opgaven in de programmabegroting en organisatieontwikkeling.

Over de gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp staat midden in de samenleving en zet zich dagelijks in voor de belangen en het welzijn van onze inwoners. Onze gemeente heeft een prettige ligging midden in het groen, midden in de Randstad, tussen Zoetermeer, Rotterdam, Delft en Den Haag. De gemeente staat bekend om haar aantrekkelijke woningbouwprojecten en uitstekende woonkwaliteiten, zoals de vriendelijke sfeer, veiligheid, een rijk verenigingsleven, goede sportaccommodaties en overige voorzieningen. Alles dichtbij huis, met de grote steden binnen handbereik.

De ambtelijke organisatie bestaat uit ongeveer 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, korte lijnen, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag voor 6 juli 2022 je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met het Linda Warmerdam, Afdelingshoofd Bedrijfsvoering en Interne Dienstverlening a.i., tel 0623766568 of per email via l.warmerdam@pijnacker-nootdorp.nl