Terug naar het overzicht

Vacature: Administratief medewerker ruimtelijke zaken | 28 uur

Voel jij je goed en zeker in een administratieve, ondersteunende rol? Haal jij er plezier uit als je collega’s kan helpen door hen werk uit handen te nemen? Team Ruimte zoekt een administratief medewerker ruimtelijke zaken voor 28 uur per week.

Vacature Administratief medewerker ruimtelijke zaken - solliciteer voor 16 februari

Als administratief medewerker ruimtelijke zaken verleen je allround administratieve ondersteuning bij processen binnen het Team Ruimte. Het team bestaat uit plantoetsers, die vergunningsaanvragen en meldingen in de fysieke ruimte behandelen, en juristen die onder meer bestemmingsplannen maken.

De administratieve ondersteuning die je levert betekent in een notendop dat je de collega’s administratief ondersteunt. Zo ondersteun je inkoopprocessen, je verzorgt brieven en mailingen aan inwoners, je regelt hoorzittingen, en je verzorgt publicaties en terinzageleggingen. Verder zijn secretariële taken zoals agendaplanning en verslaglegging onderdeel van je functie.

Je voert het werk uit samen met twee andere collega’s, waarvan één collega vooral de administratieve ondersteuning biedt aan bouwplantoetsers. Incidenteel zullen deze taken overgenomen moeten worden, bijvoorbeeld in geval van verlof.

Vereisten

Jij voelt je goed en zeker in een administratieve, ondersteunende rol. Je haalt er plezier uit als je collega’s kan helpen door hen werk uit handen te nemen. Je begrijpt hoe belangrijk de rol van de administratief ondersteuner is. Dit betekent dat je duidelijk en nauwkeurig kan communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Omdat de druk de ene keer hoger kan liggen dan de andere keer weet je de juiste prioriteiten te stellen en proactief mee te denken met je collega’s.

Je bent per direct of op korte termijn beschikbaar en herkent je in het volgende:

  • Minimaal een afgeronde mbo-opleiding (niveau 4) in een relevante richting;
  • Minimaal 3 jaar werkervaring in een administratief ondersteunende functie;
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met omgevingsvergunningen en/of gemeentelijke dienstverlening is een pre, maar mocht je geen ervaring op het ruimtelijke domein hebben, schroom dan niet om toch kennis te maken. Wij helpen je op weg…

Over ons team

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer bestaat uit een stafbureau en twee teams. Eén van deze teams is team Ruimte. Deze bestaat uit bouwplantoetsers, planjuristen en ondersteuning, en heeft ongeveer 23 medewerkers. Samen met collega’s van de afdelingen Beleid, Wijkzaken en Ontwikkeling richt het team zich op een leefbare gemeente. Er wordt zoveel mogelijk in de geest van de Omgevingswet gewerkt, die naar verwachting 1 juli 2023 van kracht wordt. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam. De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Dit bieden wij

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 3.176,- bruto per maand (schaal 7 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020) op basis van een 36-urige werkweek. Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Overige arbeidsvoorwaarden

Onze gemeente heeft een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

Wist je trouwens dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp een actieve personeelsvereniging heeft! Regelmatig worden er diverse workshops of uitjes georganiseerd zodat jij ook kans krijgt naast je werktijd leuke dingen te ondernemen met je collega’s om deze zo beter te leren kennen. Daarnaast stimuleert de gemeente dat jij je op persoonlijk vlak blijft ontwikkelen, via ons eigen studieplein kan je dan ook diverse online cursussen en trainingen volgen.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan heb jij alles in huis om aan de slag te gaan bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Klik vóór 16 februari 2023 op ‘Direct solliciteren’ en laat ons weten waarom deze functie bij jou past. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jan van Hemert, Teamleider Ruimte a.i., 06 38 825 013.

Wacht niet met solliciteren! Wanneer zich tijdens de publicatie van deze vacature een interessante kandidaat meldt, plannen wij zo snel mogelijk een gesprek in!

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je van ons verwachten:

  1. Je hebt je CV en motivatiebrief ingestuurd;
  2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
  3. Eerste gesprek;
  4. Eventueel tweede gesprek;
  5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
  6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur.