Terug naar het overzicht

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen ter gelegenheid van Koningsdag

Burgemeester Björn Lugthart reikte op woensdag 26 april Koninklijke Onderscheidingen uit aan dertien inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp ter gelegenheid van Koningsdag.

De gedecoreerden zijn:

Foto: MooiBelicht Fotografie

De heer Alexander Wim Bakker, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Meneer Bakker zet zich al 42 jaar onafgebroken zeer verdienstelijk in als vrijwilliger. Hij is onder meer kerkvoogd-kerkrentmeester bij de Protestante gemeente in Pijnacker en was beheerder onderhoud van onder andere De Schakelaar en het Helmhuis. Iedereen maakt nog steeds dankbaar gebruik van de deskundigheid van meneer Bakker.

Mevrouw Hendrika Wilhelmina Aaltje Gravesteijn-van Lienden, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Als vrijwilliger bij Pieter van Foreest is zij daar minimaal 4 tot 5 dagen per week te vinden. De collega’s en bewoners zijn als familie voor haar. Ze helpt bij de bingo, bloemschikken, ze smeert broodjes en zorgt voor de limonade. Zij is zeer betrokken en staat altijd voor iedereen klaar.

De heer Coenraad Hartsuijker, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Meneer Hartsuijker betekende veel voor de maatschappij, op onderwijskundig gebied. Zijn handgeschreven lesstof voor de TU Delft werd jaren later uitgebracht in boekvorm, waarvan (toekomstige) civiele ingenieurs/professionals nog steeds gebruik van maken. Bij het Dorpskasteel 1 heeft meneer Hartsuijker zich belangeloos ingezet voor het welslagen van de Vereniging van Eigenaren.

De heer Gerrit Johan Hobbelman, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Meneer Hobbelman is een bijzonder betrokken en actieve vrijwilliger bij de Protestante gemeente Pijnacker en Delfgauw. Niet alleen heeft hij al die jaren de kerk op vele manieren in een ambt of andere functie gediend, ook was hij bijvoorbeeld vele jaren actief lid van de bijbelstudiekringen waar hij blijk geeft van grote kennis en levenservaring en was meneer Hobbelman vele malen actief als fotograaf bij doopdiensten.

Mevrouw Margaretha Wilhelmina Janssen-de Bruijn, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Janssen is vanaf 1990 vrijwilligster bij de organisatie die jaarlijks bedevaart reizen vanuit bisdom Rotterdam organiseert naar Banneux N.D. in de Belgische Ardennen. Ook wel het kleine Lourdes genoemd.

De heer Thomas Christiaan Kievit, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Meneer Kievit is al jaren actief binnen Scouting Nederland op diverse niveaus. Hij heeft veel betekend voor de internationale contacten binnen scouting en zorgde er zo voor dat vele scouts kennis maakten met andere culturen. Zijn oneindige motivatie en creatieve geest zorgt altijd voor een geweldig programma.

Mevrouw Constantia van der Maas, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van der Maas richtte in 1987 de stichting Pink Promiss op. De Stichting heeft ten doel de homogemeenschap meer zichtbaar te maken en ontmoetingsplekken te creëren voor de LHBTIQ+. De doelgroep waar zij zich sterk voor maakt is binnen onze maatschappij nog altijd niet volledig geaccepteerd.

De heer Johannes Jacobus Matser, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Naast zijn inzet als organist, gedurende 50 jaar, onder meer van de Ontmoetingskerk in Pijnacker heeft hij ook piano gespeeld als begeleider van het Pijnackers Mannenkoor. Hij begeleidde het koor tijdens optredens en uitvoeringen op de piano, of als het nodig was op het orgel. Ook tijdens repetities was meneer Matser de vaste begeleider.

Mevrouw Jannigje Matser-Baak, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Als vrijwilliger heeft zij belangeloos teksten vertaald van de internationale Save the Children organisatie. Dit vrijwilligerswerk, ongeveer 8 uur per maand, heeft ze 20 jaar lang gedaan, tot 2019. In 2021 is ze nog geïnterviewd voor het Donateursmagazine van Save the Children. Ook ondersteunt mevrouw Matser de protestantse kerk in Pijnacker sinds 1975.

Mevrouw Clazina Neeltje Mooij-Lugtigheid, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Bij de KWF kankerbestrijding vervulde mevrouw Mooij meer dan 50 jaar jaarlijks de functie van wijkhoofd en collectant .Zij was van 1981 tot en met de 2018 wijkhoofd voor de woonkern Delfgauw. Daarvoor collecteerde ze er al. KWF is haar met de paplepel ingegoten want haar vader ging haar al voor.

De heer Johannes van der Neut, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Meneer Van der Neut is al meer dan 40 jaar betrokken en actief vrijwilliger bij verschillende diverse vrijwilligers evenementen en organisaties in Pijnacker. Vooral de tomeloze inzet voor de stichting Wandel Evenementen Pijnacker waar hij al sinds 1980 betrokken is, mag niet onvermeld blijven.

De heer Hendrikus Wilhelmus Johannes Gerardus Rolvink, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Meneer Rolvink nam in 2001 het mede-initiatief tot het oprichten van de Vereniging Noitdorpsche Historiën en is sindsdien de voorzitter van deze vereniging. Sinds die tijd maakt hij zich hard voor allerlei zaken die te maken hebben met het vastleggen en behoud van de geschiedenis van Nootdorp.

De heer Adriaan (Ad) Maria Ruigrok, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Meneer Ruigrok is al vele jaren actief in meerdere vrijwilligersfuncties. Zo zet hij belangeloos zijn enorme kennis op financieel terrein in. Beroepsmatig gaat hij verder dan ‘wat hoort bij het vak’. Hij stond aan de basis van regulier overleg met onder meer de landelijke belastingdienst.