Terug naar het overzicht

Reactie burgemeester op explosie bij Nootdorpse woning

Zondagochtend 8 januari rond 1.15 uur vond een explosie plaats bij een woning op het Burgemeester Schölvinckplein in Nootdorp. Deze woning had burgemeester Lugthart uit veiligheidsoverwegingen sinds vrijdag 23 december voor vier weken gesloten. Dit omdat eerder die maand bij een woning in de President Kennedystraat een explosie had plaatsgevonden. Burgemeester Björn Lugthart reageert:

Het is verschrikkelijk wat de bewoners in de straat hebben mee moeten maken afgelopen nacht. In de buurt was al angst na de vorige explosie en de bewoners zijn zich opnieuw rot geschrokken.

Helaas heeft de sluiting van de woning een nieuwe explosie niet voorkomen. Dat betreurt de burgemeester ten zeerste. Samen met de politie en het Openbaar Ministerie bespreekt hij wat nodig is om de veiligheid in uw straat weer terug te brengen. De woning is vanmiddag extra afgetimmerd en beplakt zodat het nog beter zichtbaar is dat de woning op dit moment niet bewoond wordt. De politie surveilleert extra in de buurt totdat aanvullende maatregelen zijn genomen. Er wordt op korte termijn een bijeenkomst georganiseerd om omwonenden te vertellen welke maatregelen dat zijn, om hun zorgen aan te horen en hun vragen te beantwoorden. Omwonenden worden dinsdag verder geïnformeerd wanneer en waar deze bewonersbijeenkomst plaatsvindt.

Dat bewoners zich door dergelijke incidenten niet meer veilig voelen in hun eigen woning vind ik niet acceptabel. Het is dan ook mijn hoogste prioriteit om de rust in de wijk terug te laten keren en bewoners zich weer veilig te laten voelen.

burgemeester Björn Lugthart, gemeente Pijnacker-Nootdorp

Dankzij oplettende bewoners kon de politie een persoon aanhouden. Het politieonderzoek loopt nog en de betrokkenheid van deze persoon wordt onderzocht. Mocht u nog informatie hebben dat kan helpen bij het onderzoek dan kunt u terecht bij de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Iedere informatie is waardevol.