Terug naar het overzicht

Proef rond verkeersveiligheid Kerkweg Nootdorp

Vanaf woensdag 25 oktober begint de gemeente met de aanleg van verkeersveiligheidsmaatregelen op de Veenweg/Kerkweg in Nootdorp.

Het gaat om een proef, vooruitlopend op een mogelijke herinrichting in 2025. Na het afronden van onderzoek en in overleg met bewoners komen er alvast aanpassingen in de Veenweg/Kerkweg om de snelheid te remmen. Aannemer Van der Meer B.V. voert de werkzaamheden uit.

De proef bestaat uit drie fasen:

  • Fase 1: de Kerkweg rond huisnummer 46. Hier wordt een busvriendelijke drempel aangelegd. Uitvoering is van 25 tot en met 27 oktober.
  • Fase 2: de Veenweg ter hoogte van huisnummer 6. Hier komt een wegversmalling. Uitvoering van 25  tot en met 27 oktober. In fase 1 en 2 wordt de weg niet afgesloten, wel is er hinder voor het verkeer.
  • Fase 3: de Kruising Kortelandseweg/Veenweg krijgt een inritconstructie. Verkeer uit de Kortelandseweg heeft daarna geen voorrang meer. Hiervoor gaat de kruising dicht van 30 oktober tot en met 3 november. Het verkeer uit de Kortelandseweg wordt omgeleid over de Combinatieweg. Borden geven de omleidingsroute aan.