Terug naar het overzicht

Politiekids Pijnacker Noord geïnstalleerd!

Vanmiddag, maandag 9 oktober, installeerden burgemeester Björn Lugthart en Manon Kaper van de politie de nieuwe Politiekids Pijnacker Noord. De kinderen van de groepen 5 en 6 van basisscholen Casaschool, Josephschool en Schatkaart beloofden zich goed in te zetten als Politiekid. Dit schooljaar gaan zij de politie helpen bij adviserende en controlerende taken in de wijk.

Komend schooljaar zijn de kinderen een aantal donderdagmiddagen in Pijnacker Noord en omgeving actief als hulppolitie, met als doel de veiligheid te vergroten en te leren wat politietaken inhouden. Vanmiddag beloofden ze stuk voor stuk tegenover de burgemeester en de politie dat ze zich netjes zullen gedragen. Maar ook eerlijk, behulpzaam en goede Politiekids zullen zijn. Burgemeester Lugthart feliciteerde de zojuist geïnstalleerde Politiekids en zei blij te zijn dat zij gaan helpen om de wijk een beetje veiliger te maken.

In november gaan de Politiekids op voorlichtingsbezoek bij de politie en de brandweer. Op andere middagen gaan ze met de wijkagenten, handhavers en medewerkers van andere instanties de wijk in en komen onder andere woninginbraak, fietsendiefstal, snelheidscontroles, vuurwerkoverlast en vervuiling aan bod.