Terug naar het overzicht

Orange the World 2022

Vrijdag 25 november start de Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen en Meisjes: Orange the World. Deze campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

Waarom oranje?

Oranje is de kleur van de wereldwijde campagne en staat voor een zonsopgang In een wereld zonder geweld tegen vrouwen. Kijk voor meer informatie over de nationale campagne op www.orangetheworld.nl.

Geweld tegen vrouwen moet stoppen

Het doel van de campagne is bewustwording te creëren onder vrouwen én mannen dat geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen en dat geweld tegen hen gemeld moet worden. Daarbij kan het gaan om seksueel, fysiek of psychisch geweld. Dit geweld tegen vrouwen en meisjes kan alleen stoppen als we daar met elkaar aan werken. Iedereen kan iets doen!

Heeft u te maken met huiselijk geweld of kindermishandeling of maakt u zich zorgen over anderen? Lees hier waar u terecht kunt.

Lokale activiteiten 2022

Om aandacht voor de campagne te vragen, organiseert de gemeente in samenwerking met maatschappelijke partners de volgende activiteiten:

Vrijdag 25 november: Film Buiten is het Feest in CulturA & Zo incl. oranje daghap.

Tijd: 18.00 uur daghap. Om 19.30 uur begint de filmvertoning.

Reserveer uw ticket via www.culturaenzo.nl.

Dinsdag 29 november: Orange the world lezing met Hameeda Lakho, expert en inhoudsdeskundige op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur in de raadszaal van Pijnacker.

Voor deze lezing zijn gemeenteraadsleden en professionals werkzaam in dit domein van harte welkom. Aanmelden kan via y.post@pijnacker-nootdorp.nl.

Woensdag 30 november: Wethouders op de markt

Tijd: 9.00 tot 13.00 uur op de markt op het Raadshuisplein in Pijnacker.

Wethouders Marieke van Bijnen en Hanneke van de Gevel zijn, samen met de soroptimisten, op woensdagochtend aanwezig op de markt met een Orange the World kraam.