Terug naar het overzicht

Openbare zitting beoordeling kandidaten gemeenteraadsverkiezing

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op vrijdag 4 februari vindt om 10.00 uur in de raadszaal een openbare zitting plaats van het centraal stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Tijdens deze zitting beoordeelt het centraal stembureau de ingeleverde kandidatenlijsten van de politieke partijen die mee willen doen aan de verkiezingen.

Live volgen

Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk bij de zitting aanwezig te zijn, maar u kunt de zitting wel live volgen via www.pijnacker-nootdorp.nl/raadlive. Wilt u tijdens de zitting digitaal bezwaar te maken? Dat kan via het mailadres verkiezingen@pijnacker-nootdorp.nl. De mailbox wordt tijdens de zitting live uitgelezen.

Beoordeling kandidatenlijsten

Elke politieke partij die wil deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen leverde op maandag 31 januari een kandidatenlijst in. Deze kandidatenlijst moet aan bepaalde eisen voldoen, anders mag de partij niet aan de verkiezingen deelnemen.

Tijdens een niet-openbare zitting zijn de ingeleverde lijsten onderzocht. Van woensdag 2 februari tot en met dinsdag 8 februari 2022 liggen de kandidatenlijsten ter inzage in het gemeentehuis. U kunt zich zonder afspraak melden bij de receptie.

Tijdens de openbare zitting in de raadszaal op vrijdag 4 februari stelt het centraal stembureau een onderzoek in naar de geldigheid van de kandidatenlijsten. Er wordt beoordeeld of de kandidaten op de lijst en de op de lijst geplaatste aanduiding kunnen worden gehandhaafd. Ook wordt de nummering van de lijsten bepaald. Na deze zitting worden de vastgestelde kandidatenlijsten ter inzage aangeboden in het gemeentehuis. Ook hiervoor kunt u zich zonder afspraak melden bij de receptie.

kandidatenlijst