Terug naar het overzicht

Nieuwe wegen, nieuwe routes, het komt eraan

Rijkswaterstaat realiseert de energieneutrale A16 Rotterdam, de nieuwe verbinding tussen de A16 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam-The Hague Airport. De nieuwe, 11 kilometer lange, rijksweg verbetert de bereikbaarheid en leefbaarheid in het noordoostelijk deel van Rotterdam, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en de omliggende regio. Deze nieuwe weg gaat in 2024 open voor verkeer.

Pijnacker-Nootdorp’s betonbedrijf ZHBC b.v. is een belangrijke speler bij de aanleg van deze nieuwe verbinding tussen de A16 Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. ZHBC b.v. verzorgt het verpompen, storten en afwerken van bijna 150.000 m3 beton voor alle drie de deelgebieden van het indrukwekkende project in opdracht van De Groene boog Construction V.O.F., een bouwcombinatie van Dura Vermeer, Besix, Van Oord en de TBI-bedrijven Mobilis en Croonwolter&dros.

Trots

Het betonbedrijf was in 1960 het eerste bedrijf op bedrijventerrein de Boezem en heeft zich inmiddels dik bewezen in de betonindustrie.

Wij zijn enorm trots dat wij het beton mogen verpompen, storten en afwerken voor de aanleg van de nieuwe rijksweg”

Ivo de Kort, algemeen Directeur van de ZHBC

Vanuit Pijnacker-Nootdorp vinden wij het verlengen van de A16 van belang voor de bereikbaarheid en bedrijvigheid van onze regio. Dat een bedrijf uit onze gemeente daar een belangrijke bijdrage aan levert, is natuurlijk helemaal bijzonder

Wethouder Bart van Straten

Op de foto’s staan: Anita Monshouwer (accountteam bedrijven van de gemeente), directeur ZHBC Ivo de Kort, wethouder Bart van Straten.