Terug naar het overzicht

Nieuw budget voor gemeentelijke duurzaamheidslening

Vanaf 5 juli 2023 is de gemeentelijke duurzaamheidslening weer beschikbaar. Met deze lening kunnen huiseigenaren isolatie of aansluiting op een warmtenet financieren. 

Isolatie verbetert het wooncomfort, verlaagt de energierekening en draagt bij aan een energieneutrale gemeente. Kosten van dak-, vloer- en gevelisolatie of isolatieglas kunnen flink oplopen.

Om isolatie voor iedereen mogelijk te maken, heeft de gemeenteraad ingestemd met het vullen van het fonds met € 2 miljoen.

We willen er zo aan bijdragen dat een goed geïsoleerde woning de standaard wordt in de gemeente.

wethouder Frank van Kuppeveld

De duurzaamheidslening is daarnaast aan te vragen voor aansluiting op een warmtenet. Dat is op dit moment alleen nog mogelijk voor inwoners van Klapwijk in Pijnacker.

Het aantal maatregelen waarvoor inwoners de lening kunnen aanvragen, is ten opzichte van 2018 beperkt: zonnepanelen of warmtepompen komen niet meer in aanmerking. Kijk voor meer informatie over de gemeentelijke duurzaamheidslening op de pagina Duurzaamheidslening voor particuliere woningverbetering.

Alternatieve financieringsmogelijkheden

Inwoners kunnen via het Warmtefonds een zogenaamde Energiebespaarlening aanvragen. Deze lening is in te zetten voor veel meer duurzame maatregelen, zoals: dak-, vloer- en gevelisolatie, ventilatie, een warmtepomp of zonnepanelen. Meer informatie over deze financieringsmogelijkheden via de website van het Warmtefonds.

Meneer isoleert een wand op zolder