Terug naar het overzicht

Naturalisatieceremonie woensdag 12 april 2023

Burgemeester Björn Lugthart heeft op 12 april tijdens de naturalisatieceremonie aan 12 kinderen en 27 volwassenen het Nederlanderschap uitgereikt. De mensen komen oorspronkelijk uit: India, Syrië, Verenigde Staten, China, Taiwan, Iran, Servië, Polen, de voormalige Sovjet-Unie en Brazilië.

Verklaring van verbondheid

De genodigden legden, tegenover de burgemeester, de ‘verklaring van verbondenheid’ af, door het zweren van de eed of het uitspreken van de belofte.

U bent straks niet alleen Nederlander, maar ook inwoner van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ik hoop dat u met veel plezier in onze gemeente woont en dat u zich hier thuis voelt.

Burgemeester Björn Lugthart

Daarnaast vertelde hij over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit en de verbondenheid met de Nederlandse samenleving. Met de Nederlandse nationaliteit mogen de nieuwe Nederlanders stemmen, politiek actief zijn, wonen en werken in Europese landen en hulp vragen bij Nederlandse ambassades in het buitenland.

Nederlandschap

De naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel in het proces om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. De ceremonie eindigde met de uitreiking van het document waarop staat dat ze het Nederlandschap hebben verkregen, zodat ze een paspoort of identiteitskaart kunnen aanvragen. De genodigden gingen na de ceremonie huiswaarts met een mooie bos bloemen en de Nederlandse vlag.

Naturalisatie