Terug naar het overzicht

Mobiele milieustraat in Nootdorp en Pijnacker

De gemeente Pijnacker-Nootdorp vindt het gescheiden inzamelen van afval en grondstoffen belangrijk. Avalex is van plan om de milieustraat Nootdorp aan de Molenweg per 1 januari 2024 te gaan sluiten. Daarom komt de gemeente samen met Avalex met een nieuw initiatief: een mobiele milieustraat in het centrum Nootdorp en Pijnacker.

Wat is een mobiele milieustraat?

Een mobiele milieustraat is een laagdrempelige mogelijkheid, om kleine hoeveelheden grofvuil en klein chemisch afval (KCA) in te zamelen. Het is een marktwagen, met een flexibele inrichting. Zo kunnen veel soorten afval en grondstoffen gescheiden worden ingezameld.

Marieke van Bijnen, wethouder afval- en grondstoffenbeleid

In de mobiele milieustraat kunnen inwoners terecht om de volgende soorten afval te brengen:         

  • Elektra (bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten met een batterij of stekker)
  • Klein Chemisch Afval (verf, olie, frituurvet, spaarlampen en batterijen)
  • Kunststof (bijvoorbeeld speelgoed, emmers, bloempotten)
  • Hout (bijvoorbeeld plank, vogelhuisje, krukje)
  • Metalen (bijvoorbeeld keukengerei, koekenpan, gereedschap)            

Marieke van Bijnen over dit alternatief:

Ik ben blij dat we inwoners een laagdrempelig alternatief kunnen bieden. Als het in een tas past, mag het worden aangeboden. Voor de grotere spullen en overig grofvuil kunnen inwoners naar de overige nabijgelegen milieustraten van Avalex (zoals Delft en Ypenburg/Rijswijk) met de Avalex pas

Waar komt de mobiele milieustraat?

De mobiele milieustraat komt één dag per maand in Nootdorp, in of nabij De Parade, en één dag per maand in Pijnacker, op het Raadhuisplein. De dagen worden nog afgestemd, evenals de precieze locaties. Daarover volgt later meer informatie.

mobiele webstraat