Terug naar het overzicht

Mobiele milieustraat in Delfgauw officieel geopend

Op dinsdag 19 maart hebben wethouder Marieke van Bijnen en directielid Avalex Willem Stronkhorst de mobiele milieustraat in Delfgauw officieel geopend. Dit deden zij door op het Gouden Rijderplein klein afval in te leveren bij de medewerkers van Avalex.

Eerder werd de mobiele milieustraat al officieel geopend in Nootdorp en Pijnacker. De ‘marktwagen’ is vanaf nu drie keer per maand te vinden in onze gemeente. De standplaats wisselt van dorpskern, waardoor de mobiele milieustraat altijd dichtbij is.

Inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen bij de mobiele milieustraat terecht met hout (zoals een fotolijstje), metalen (onder meer een koekenpan), kunststof (zoals een plantenbakje), kleine elektrische apparaten (denk aan een föhn), KCA (bijvoorbeeld verfblikken en batterijen), frituurvet, oud papier en karton. Zolang het maar in een grote boodschappentas past. Voor alle grotere voorwerpen kunnen inwoners terecht bij de milieustraat in Delft of Rijswijk.

Ik vind het geweldig dat de mobiele milieustraat in Delfgauw nu ook geopend is. In Pijnacker en Nootdorp is er al volop gebruik gemaakt van de marktwagen. Ook hier in Delfgauw kunnen inwoners gratis én zonder afspraak terecht voor het wegbrengen van klein afval.

Marieke van Bijnen, wethouder afval- en grondstoffenbeleid
milieustraat

Met de mobiele milieustraat bieden we een mooie gelegenheid in de buurt om het kleine afval in te leveren zodat we het goed kunnen recyclen

Willem Stronkhorst, directielid uitvoering Avalex

Eén keer per maand

Eén keer per maand is de mobiele milieustraat te vinden op de Markt in Nootdorp, op het Raadhuisplein in Pijnacker en op het Gouden Rijderplein in Delfgauw. De jaarplanning vindt u op avalex.nl/alternatief-nootdorp.