Terug naar het overzicht

Leerlingen graven tijdcapsule in bij nieuw schoolgebouw

Op vrijdag 6 oktober was het feest op de bouwplaats aan de Groen van Prinstererlaan in Pijnacker Noord. Leerlingen en medewerkers van Casaschool en kindcentrum Schatkaart vierden de start van de bouw van hun nieuwe schoolgebouw.

Nadat de aannemer het werk had stilgelegd, en met de nodige veiligheidsmaatregelen, waren alle leerlingen van beide scholen welkom op de bouwplaats. Enkele leerlingen groeven een tijdcapsule in op de plek waar hun nieuwe school komt. De tijdcapsule was gevuld met tekeningen, posters en knutselwerken met verhalen over hoe het leven er nu uitziet. Ook schreven de kinderen hun verwachtingen over de toekomst op. De capsule wordt pas over heel veel jaren geopend. Hoe leuk is het, dat de mensen die tijdcapsules dan openmaken, kunnen lezen hoe het was om in deze tijd te leven. 

Flinke klus

De kinderen hadden een aardige klus om de capsules onder het zand te krijgen. De aannemer hielp gelukkig een handje mee! Een fotograaf sloot het moment af door alle leerlingen van beide scholen op een mooie groepsfoto te zetten.

Dit schooljaar wordt de bouw natuurlijk op de voet gevolgd door de leerlingen. Het is de bedoeling dat het gebouw in oktober 2024 klaar is. Daarna kan er worden verhuisd.