Terug naar het overzicht

Koninklijke onderscheiding voor Bart Beck

Burgemeester Björn Lugthart reikte, tijdens het 25-jarig jubileum van Alzheimer Delft-Westland-Oostland, vrijdag 6 oktober 2023 een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Bart Beck. Hij ontvangt deze onderscheiding omdat hij van grote betekenis is geweest op het gebied van ouderenzorg.

De heer Beck was 24 jaar lang vrijwilliger bij het Alzheimer Café Delft. Hij had een belangrijke rol bij de opstart van het café. Als voorzitter van de programmacommissie zorgde hij voor het inhoudelijke programma van de café-avonden en was tijdens deze avonden ook gespreksleider. Door zijn vakinhoudelijke kennis vanuit zijn betaalde werkzaamheden was hij van extra toegevoegde waarde als vrijwilliger bij het Alzheimer Café.

Rolmodel

Naast het vrijwilligerswerk was de heer Beck namelijk werkzaam als GZ-psycholoog en Cognitief gedragstherapeut bij Pieter van Foreest. Ook was hij gedragswetenschapper en docent bij Specialisme Ouderengeneeskunde Opleiding Leiden van het Leids Universitair Medisch. Bij deze organisaties leverde hij een bijzondere bijdrage. 19 Jaar lang was de heer Beck praktijkopleider, werkbegeleider en supervisor en heeft zo vele GZ-Psychologen opgeleid voor wie hij een rolmodel was.

Brede kennis en toewijding

De heer Beck deelde zijn kennis breed en met grote toewijding en leverde zo een belangrijke bijdrage aan de opleiding ouderengeneeskunde van het LUMC, de landelijke kaderopleiding van Samenwerkende opleidingen Ouderen geneeskunde Nederland en aan de toekomst van het vak ouderengeneeskunde.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Beck gaat nu genieten van zijn welverdiende pensioen. Omdat hij van grote betekenis is geweest op het gebied van ouderenzorg heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd bij Koninklijk Besluit de heer Beck te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bart Beck en burgemeester Björn Lugthart
Bart Beck en burgemeester Björn Lugthart