Terug naar het overzicht

Kijk op de Wijk - Bewonersvereniging Pijnacker-Zuid: ieder nieuw idee is welkom

Dat vanuit niets iets uitgroeit tot iets moois en dat mensen dingen omarmen en gaan meewerken. Dat vindt Patrick Huijgen van de Bewonersvereniging Pijnacker-Zuid de grootste kick van het vrijwilligerswerk voor zijn eigen woonomgeving. Met Wendy Snijders bespreekt hij deze woensdagavond het veiligheidsplan van Zuidpop, een van de grote evenementen die de bewonersvereniging van Keijzershof en Tolhek organiseert. Een andere ‘grote’ is de kerstmarkt, die mede dankzij de buurtknip is georganiseerd.

Grote groep mensen op de kerstmarkt in Pijnacker-Zuid, Kinderen roosteren marshmellows boven een vuurschaal.

Veel activiteiten

Daarnaast zijn er allerhande leuke activiteiten in De Huiskamer van de wijk of elders. Als mensen met ideeën komen, dan krijgen ze daarvoor de ruimte. Er is ruimte voor alles wat interessant, vermakelijk en vooral ook verbindend is voor de wijk en de bewoners. “Als initiatieven vanuit de mensen zelf komen, dan heb je meteen ook meer drive en energie dan wanneer wij vanuit het bestuur vragen of een wijkbewoner iets op zich wil nemen”, aldus Patrick.

Zo zijn Wendy Snijders en Jolanda Dennert aan de gang gegaan met een kookclub voor kinderen, onder de naam De Keukenkids. Komende zaterdag is dat weer. De knutselmiddag voor kinderen doet het ook heel goed qua belangstelling. Een ander mooi evenement dat herhaling verdient en wellicht ook krijgt, is het huiskamercabaretfestival onder de naam Comedy Night met talentvolle aanstormende stand up comedians.

Zuidpop

Wendy is via Halloween bij de Bewonersvereniging Pijnacker-Zuid betrokken geraakt en is nu met van alles actief. Deze avond gaat het dus over het popfestival Zuidpop, dat op zaterdag 2 september van voor het eerst na corona weer wordt gehouden in wijkpark Tolhek, met hopelijk zo’n 800 bezoekers. De organisatie van zo’n evenement vergt veel voorbereiding en ook inzet van vrijwilligers. “We doen de voorbereiding met een team van tien mensen en op de dag zelf zijn er zeker veertig actief met van alles”, aldus Patrick.

Wendy vertelt dat het veiligheidsplan is voorbereid door studenten veiligheidskunde van Hogeschool InHolland. Zij vonden het een prachtige klus. Bewonersvereniging Pijnacker-Zuid investeert voortdurend in contacten, ook met andere bewonersverenigingen zoals die van Klapwijk waar Pijnacker-Zuid intensief mee samenwerkt.

Meer informatie

Over Zuidpop volgt spoedig meer informatie. Intussen zijn er steeds allerlei activiteiten voor alle leeftijden, ook straks met Pasen. Zie www.pijnacker-zuid.nl voor meer informatie.