Terug naar het overzicht

Kijk op de Wijk - Betrokken bewoner Petra Barnas

Petra Barnas-Van der Geest uit Nootdorp is actief met vuil prikken. Zij doet dit niet alleen zelf, maar ook met cliënten van Bizzi, waar zij begeleidster is. Wel zo gezellig.

Lekker in beweging en tegelijk nuttig bezig zijn

De mensen van Het Atelier in het Dagactiviteitencentrum Bizzi in Nootdorp zijn terug van een uurtje zwerfvuil prikken. Dat doen ze ‘vaste prik’ iedere woensdagmiddag op het bedrijventerrein achter Het Witte Paard, vlakbij Bizzi. Begeleidster Petra vertelt dat voldoende beweging en naar buiten gaan heel belangrijk is voor de cliënten. Een mooie combinatie met vuil rapen dus.

Leuk klusje

Jan-Willem, Lois, Peter, Arno, Marvin, Jelle en Irene vertellen dat ze het een leuk klusje vinden. Het is zeker de moeite waard om er iedere woensdag op uit te trekken. Ze komen van alles tegen: luchtloze ballonnen, handschoenen, flessen, lege sigarettenpakjes, restanten van McDonalds, van alles vinden ze.

Cliënten van Het Atelier hebben nog geen gele hesjes. Deze krijgen ze binnenkort van de gemeente. Sowieso gaan ze gewoon door met iedere week een uurtje vuil prikken, aldus Petra die net als de cliënten alles van de positieve kant bekijkt.

Petra Barnas raapt zwerfvuil met clienten van Bizzi op het bedrijventerrein Nieuweveen in Nootdorp