Terug naar het overzicht

Jan Janssen bij feestelijke start bouw van ‘zijn’ nieuwe sporthal

Met veel enthousiasme werd donderdag 8 juni het startmoment van de bouw van de nieuwe Sporthal Jan Janssen gevierd. De feestelijke handeling bestond uit het onthullen van het bouwbord door niemand minder dan Jan Janssen, de legendarische wielrenner naar wie de sporthal vernoemd is, en wethouder Peter Hennevanger.

Deze symbolische handeling markeert het begin van de vervanging van de verouderde sporthal tot een moderner en ruimer gebouw. Wethouder Peter Hennevanger is enthousiast:

Een mooi, maar zeker ook een bijzonder moment omdat Jan Janssen er zelf bij was. De vernieuwing van de Sporthal Jan Janssen is een belangrijke stap vooruit voor onze gemeente. We krijgen een moderne en eigentijdse sportvoorziening die aan alle kwaliteits- en duurzaamheidseisen voldoet. We zijn trots op dit project en kijken uit naar de voltooiing ervan.

Wethouder Peter Hennevanger

Volgend jaar een nieuwe hal

De sporthal Jan Janssen wordt gebruikt door zowel sportverenigingen als het bewegingsonderwijs uit de gemeente. Met een leeftijd van ruim 48 jaar was de oude Sporthal Jan Janssen aan vervanging toe. Na het besluit van de gemeenteraad eind 2018 om de sporthal te vervangen, is er een uitgebreid traject doorlopen. Hierin werd onder andere het programma van eisen voor de nieuwe sporthal opgesteld. Eind 2021 werd bouwer Vaessen geselecteerd en in 2022 is in nauwe samenwerking met de gebruikers gestart met het ontwerpproces. De planning is dat de nieuwe Sporthal Jan Janssen eind eerste kwartaal 2024 klaar is en in gebruik kan worden genomen door vele sporters.

Wethouder Hennevanger en Jan Janssen