Terug naar het overzicht

Hier kunt u terecht bij vragen of zorgen over de zedenzaak

Een 61-jarige man uit Pijnacker is woensdag 16 augustus aangehouden op verdenking van ontucht en het bezit van kinderporno. Wij kunnen ons voorstellen dat dit bericht ook impact op u heeft gemaakt. Wij vinden het belangrijk dat als u zich zorgen maakt, vragen heeft of iets wilt melden dat u weet waar u terecht kunt. Dit is afhankelijk van de vraag of zorg die u heeft.

Het Crisis Interventie Team (CIT)

070-3450506 (24/7)

Het Crisis Interventie Team kan u ondersteunen bij vragen zoals: hoe vertel je of hoe ga je in gesprek met je kind over een onderwerp als zeden, mijn kind zit ermee wat kan ik doen, wat kan ik merken aan mijn kind en hoe ga ik daar mee om?

Onderwijsinspectie

0900 111 3 111 (tijdens kantooruren)

De vertrouwensinspecteur van de Inspectie van het Onderwijs kan helpen om te bepalen wanneer aangifte mogelijk of zelfs verplicht is. Heeft u een klacht over een school of leraar? Dan kunt u het beste eerst in gesprek met de directie of vertrouwenspersoon van de school. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u ook dit nummer bellen om het te bespreken met de vertrouwensinspecteur.

Politie

0900-8844 

Als u melding wilt doen van een mogelijk strafbaar feit of u heeft twijfel of er een strafbaar feit is gepleegd dan kunt u dit nummer bellen. U kunt ook terecht bij het politiebureau in Pijnacker, Nootdorpseweg 5.

Team Zeden

088-9648015 (tijdens kantooruren)

Het Team Zeden van de politie houdt zich bezig met het onderzoeken van strafbare feiten bij seksueel misbruik. U kunt hier terecht als u informatie heeft dat belangrijk is voor het onderzoek. U kunt ze ook bellen voor vragen als: mijn kind heeft ook iets meegemaakt met deze leraar en we willen hierover in gesprek.

Slachtofferhulp

0900-0101
Maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur

U kunt terecht bij medewerkers van Slachtofferhulp voor ondersteuning bij het doen van aangifte, bij twijfel of u aangifte moet doen of voor emotionele hulp na een ingrijpende gebeurtenis.

Gemeente

14 015 (tijdens kantooruren)

Denkt u dat u met uw vraag of zorg niet terecht kunt bij één van de nummers hierboven? Dan kan een medewerker van de gemeente u op weg helpen.