Terug naar het overzicht

Burgemeester Ravestein: "We moeten alles op alles zetten om het coronavirus onder controle te krijgen".

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Beste inwoner,

Er zijn sinds gisteren weer nieuwe maatregelen om het coronavirus onder controle te houden. Ik begrijp goed dat het niet meevalt om dat te horen, maar het is helaas wel nodig. De cijfers van het aantal coronabesmettingen gaan omhoog.

Burgemeester Francisca Ravestein
Foto: Victor van Leeuwen

Ook in onze gemeente zien we deze stijging. In thuissituaties, (zorg)instellingen en scholen komen besmettingen voor. Er zitten bewoners in quarantaine en sommigen liggen ernstig ziek in het ziekenhuis. Ik wens deze mensen veel sterkte toe. Ik denk daarbij ook aan familie of verzorgers om deze mensen heen. Het vraagt veel inzet en daar heb ik enorme waardering voor. Net als voor de ondernemers en besturen en vrijwilligers bij sportverenigingen. Ik zie dat zij hun uiterste best doen met het creëren van looproutes, aangeven van 1,5 meter afstand, registratiemogelijkheden en extra hygiënemaatregelen.

Maar ondanks dat denken sommige inwoners dat deze regels niet voor hen bedoeld zijn. Dat het allemaal wel meevalt met de besmettingen en alle maatregelen maar onzin zijn. Ik wil iedereen op het hart drukken dat het niet meevalt en dat we deze stijging echt serieus moeten nemen. Soms is het ook zo dat het onbewust gebeurt. Ik snap echt dat het lastig is. We kunnen weer sporten en lekker eten met vrienden. Het lijkt alsof we weer terug zijn naar ‘normaal’, waardoor we soms vergeten dat het coronavirus er nog is. Maar niets is minder waar. Zoals minister De Jonge zei: we doen ons best, maar het virus doet het beter. We houden de vrijheid die wij nu hebben alleen als we met elkaar een tweede lockdown voorkomen.

Ik vraag u daarom nogmaals om uw verantwoordelijkheid te nemen. Houd u zich aan de nieuwe maatregelen. Daarnaast: houd echt afstand van elkaar, denk aan de hygiënemaatregelen, werk zoveel mogelijk thuis, vermijd drukke plekken, blijf thuis als u klachten heeft en laat u testen. Ook adviseer ik u om in winkels, bibliotheken en openbare binnenruimten een mondkapje te dragen.

We moeten alles op alles zetten om het coronavirus onder controle te krijgen. Dat kunnen we alleen samen.

Francisca Ravestein
Burgemeester