Terug naar het overzicht

Burgemeester Ravestein: "Ook ik vraag u: hou vol!"

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Beste inwoner,

We hebben veel van onze vrijheden teruggekregen door ons te houden aan een aantal basisregels. En heel veel mensen houden zich gelukkig nog aan deze regels. Maar helaas zijn er ook steeds meer mensen die het moeilijk vinden om zich hieraan te houden. De 1,5 meter regel wordt steeds minder goed nageleefd, mensen blijven niet vanzelfsprekend meer thuis bij klachten en minder mensen laten zich testen. Dat is zorgelijk.

Burgemeester Francisca Ravestein
Foto: Victor van Leeuwen

Het aantal besmettingen loopt weer flink op. Niet voor niets benadrukte de Minister-President in zijn laatste persconferentie dat de basisregels essentieel blijven. Ook ik vraag u: hou vol! Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw dierbaren en de kwetsbare mensen onder ons. Houd die anderhalve meter afstand. Blijf thuis bij klachten zoals verkoudheid, hoesten en verhoging van temperatuur, en vooral: laat u testen. Maar ook: was je handen, werk zoveel mogelijk thuis en vermijd drukke plekken.

Het is belangrijk om ons te realiseren  dat nieuwe besmettingen op dit moment vooral plaatsvinden binnen familie- en vriendenkring. Een feestje in de huiselijke sfeer is meer dan eens de oorzaak van een nieuwe ‘corona brandhaard’ gebleken. Ook thuis blijft het dus ontzettend belangrijk om u aan de basisregels te houden en het aantal mensen dat samenkomt te beperken. Dit is een verantwoordelijkheid die wij allemaal zelf moeten nemen.

De stijging in het aantal besmettingen heeft er inmiddels in geresulteerd dat een eerdere versoepeling voor horecagelegenheden is teruggedraaid: mensen kunnen nog steeds uit eten en nog steeds naar het terras. Maar binnen en buiten geldt: zitten op een plek, reserveren – dat kan vooraf of aan de deur -, en een checkgesprek om te vragen of er sprake is van gezondheidsklachten. Nieuw is dat gasten aan de voorkant wordt gevraagd hun naam en contactgegevens te noteren, zodat de GGD mensen snel kan vinden als dat nodig is in het bron-en contactonderzoek. Werk hier alstublieft aan mee. Door u te registreren helpt u  niet alleen om de verspreiding van het virus in te dammen, u voorkomt ook dat u ongewild anderen ziek maakt.

Samen houden we corona onder controle.

Francisca Ravestein
Burgemeester