Terug naar het overzicht

Burgemeester Ravestein: "1,5 meter is nog steeds de norm"

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Beste inwoner,

‘Geniet van de vrijheid maar gedraag je verantwoordelijk. Door afstand te houden, geven we ruimte aan elkaar’. Dit waren de woorden van de Minister-President bij zijn laatste persconferentie. De aanpak van het coronavirus heeft tot nu toe gewerkt want de cijfers zijn goed. Vanaf vandaag, 1 juli, gelden daarom weer meer versoepelingen en krijgen we beetje bij beetje onze vrijheid terug. Er mag zelfs meer dan in eerste instantie voorspeld was. 

U mag weer naar de sportschool of buiten sporten in teamverband. U mag weer een wedstrijd spelen en na afloop een drankje drinken in de kantine. U mag weer langs de lijn staan bij uw favoriete club. U mag weer op bezoek in het verpleegtehuis. U mag weer reizen met het openbaar vervoer, al is het wel nog met een mondkapje. U mag weer naar een bijeenkomst of klein evenement. U kunt ook weer naar de sauna of het theater en de middelbare scholen gaan na de zomervakantie weer open. Deze versoepelingen zijn te danken aan uw medewerking. Ik kan mij voorstellen dat u nu het gevoel heeft dat alles weer terug is bij het oude, de tijd voor corona. Bij al dat optimisme is het ontzettend belangrijk te onthouden dat de 1,5 meter afstand nog steeds de norm is. Dat is soms best vervelend en wordt ook steeds lastiger, maar probeer dit wel echt zoveel mogelijk. Voorzichtigheid is geboden, want het zou jammer zijn als we toch weer in een gedeeltelijke lockdown komen te zitten omdat er een tweede golf komt.

Over het algemeen gaat het goed in onze gemeente. In de horecagelegenheden wordt met gepaste afstand genoten van een hapje en een drankje, het sporten wordt goed opgepakt en ook bij de Dobbeplas houdt u rekening met elkaar. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat u zich de komende periode blijft houden aan de 1,5 meter afstand. Natuurlijk blijft het belangrijk om uw handen regelmatig te wassen, drukke plekken te vermijden en bij klachten thuis te blijven en u te laten testen. Samen houden we corona onder controle.

Francisca Ravestein
Burgemeester