Terug naar het overzicht

Burgemeester heft sluiting woning Burgemeester Schölvinckplein op

Burgemeester Björn Lugthart heeft, in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie, besloten de sluiting van de woning op het Burgemeester Schölvinckplein 4 in Nootdorp vanaf 23 maart of te heffen. Naar aanleiding van de dreigingsinschatting van de politie is er geen reden deze maatregel te verlengen. Het cameratoezicht wordt wel verlengd met vier weken tot 20 april 2023.

De explosies hebben een enorme impact gehad op het leven van omwonenden. Zij hebben aangegeven dat, zolang de woning nog niet leeg is, cameratoezicht bijdraagt aan hun veiligheidsgevoel. Ondanks dat cameratoezicht vanwege de dreigingsinschatting niet meer noodzakelijk is, vind ik het dusdanig belangrijk dat bewoners zich weer veilig gaan voelen in hun woning. Om die reden heb ik het cameratoezicht verlengd met vier weken.

Burgemeester Björn Lugthart

Leeghalen woning

Nu de woningsluiting wordt opgeheven, zorgen we er samen met Staedion en de huurder voor dat woning zo snel als mogelijk wordt leeggehaald. Tot die tijd blijft de woning (deels) dichtgetimmerd. Nadat de woning is leeggehaald, blijft de woning nog een tijdje onbewoond voor renovatie. Gemeente, politie en Staedion overleggen samen wanneer het juiste moment is om de woning weer opnieuw te verhuren.