Terug naar het overzicht

38 sociale huurwoningen in fase 2a in Tuindershof

Deze week werd de start van de bouw van Tuindershof fase 2a gevierd met het leggen van de eerste steen. Een mooi moment voor kopers, huurders, gemeente, ontwikkelaars, architect en bouwer. Want met de komst van de 38 sociale huurwoningen en 18 koopwoningen krijgen weer veel gezinnen, singles en stellen een nieuw, energiezuinig huis. De oplevering van de woningen is in 2024.

Nieuwbouw steeds meer in trek

Gebiedsontwikkelaar Peter Immers van BPD vertelt namens Ontwikkelingscombinatie Tuindershof: “Een deel van fase 1 is opgeleverd, een ander deel in aanbouw. We zijn blij dat we weer een start bouw kunnen vieren. Met de appartementen blijven wij bijdragen aan de vraag naar duurzame, sociale huurwoningen in Pijnacker. De vrije sector koopwoningen waren snel verkocht. Je merkt dat mensen het steeds belangrijker vinden dat een huis energiezuinig is. Deze woningen worden gebouwd volgens de laatste eisen en dat betekent dat bewoners genieten van een aangenaam binnenklimaat en lage energierekening.”
 
Wethouder Frank van Kuppeveld en projectmanager bij de gemeente Wout van Alphen delen het enthousiasme van de ontwikkelingscombinatie: “Tuindershof sluit in alles goed aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daarnaast is het goed om te zien dat door de variatie in architectuur en het aanbod van huur en koop, veel verschillende mensen hier een nieuw thuis kunnen vinden.”

Over Tuindershof

Tuindershof is een bijzondere wijk als je je erin verdiept. Alleen het feit al dat er 80 verschillende bomen komen, is het noemen waard. Naast het groen heeft ook water een hoofdrol in de wijk. Bijna iedereen woont aan het water, kijkt erop uit of wandelt er in 1 minuut naartoe. De oevers worden zo ingericht dat dieren het er fijn vinden. Op het eiland kunnen kinderen spelen. Ook de gemoedelijke, dorpse sfeer zoals je die kent van het oude Pijnacker, spreekt aan. In Tuindershof woon je in gezellige straatjes, aan groene lanen, aan de Meander of samen op een erf. De architectuur is heel afwisselend door verschillende kleuren steen, dakvormen en details in de gevel, zoals bijzonder metselwerk, luifels en luiken. Dit is goed terug te zien bij de rijwoningen in fase 2a.
 
Tuindershof komt er door een samenwerking tussen de gemeente Pijnacker-Nootdorp, woningcorporatie Rondom Wonen en ontwikkelaars BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling, Kavel Vastgoed en Waaijer Projectrealisatie. Deze ontwikkelaars werken samen onder de naam Ontwikkelingscombinatie Tuindershof. De woningen zijn ontworpen door Van Manen en worden gebouwd door bouwbedrijf Waal.

Planning

De wijk wordt in delen verkocht en gebouwd. In totaal komen er ongeveer 500 woningen. De woningen in fase 1A zijn opgeleverd. De bouwer verwacht in de eerste helft van 2023 klaar te zijn met de bouw van fase 1C. De unieke villa’s van De Erven aan het water zijn voor een groot deel verkocht. Fase 2A is nu ook in aanbouw. Er is nog 1 rijwoning te koop. Op de website www.nieuwbouw-tuindershof.nl staat het beschikbare woningaanbod.