Trouwambtenaar voor 1 dag

U kunt uw huwelijk of geregistreerd partnerschap laten voltrekken door een trouwambtenaar die u zelf kiest. Dat kan dus ook iemand zijn die benoemd is als babs in een andere gemeente.

Kiest u een trouwambtenaar uit een andere gemeente dan Pijnacker-Nootdorp? Dan mag hij of zij in Pijnacker-Nootdorp een huwelijk of geregistreerd partnerschap sluiten. Dit moet u wel aanvragen. Een trouwambtenaar van een andere gemeente wordt dan alleen voor uw trouwdag benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Hij of zij mag die dag in de gemeente Pijnacker-Nootdorp uw huwelijk of geregistreerd partnerschap voltrekken. Vul hiervoor het aanvraagformulier in en voeg dit als bijlage toe bij de aanmelding van uw voorgenomen huwelijk. Deze aanvraag dient u minimaal acht weken voor de trouwdag in.

De kosten voor het huwelijk of geregistreerd partnerschap die u aan de gemeente betaalt zijn hetzelfde als wanneer u een babs van de gemeente Pijnacker-Nootdorp zou kiezen.

Daarnaast gelden aanvullende kosten voor de benoeming: Kosten benoeming buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand € 37,85