Terug naar het overzicht

Stoptober; Doe ook mee!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Meedoen aan Stoptober is een van de beste beslissingen die je kunt nemen. En dit is het moment!

Stoppen met roken doe je niet voor de lol. Stoppen kan lastig zijn, maar uit ervaring weten we dat het kan. Zelfs als je heel veel rookt, of als je al heel lang hebt gerookt. In de afgelopen jaren hebben meer dan 400.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt. Samen stoppen is niet alleen leuker, je houdt het met elkaar ook beter en langer vol!

Waarom 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Daarbij is de uitdaging goed te overzien en wacht je een mooie beloning als je het volhoudt. Lukt het je om 28 dagen niet te roken, dan heb je maar liefst vijf keer meer kans om het blijvend vol te houden. Onderzoek van het AMC in 2017 toont aan dat 70% van alle Stoptober deelnemers het volhoudt om 28 dagen niet te roken. Bijna de helft van de deelnemers is drie maanden later nog steeds gestopt.

Hoe werkt het?

Rokers die mee willen doen met Stoptober kunnen zich t/m 30 september aanmelden via www.stoptober.nl. Als je vervolgens de Stoptober App gedownload hebt, ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat. De Stoptober App is vanaf 21 september gratis beschikbaar voor iOS en Android. Je kunt op de inschrijfpagina ook aangeven dat je via e-mail begeleid wilt worden.

Online community

Via Stoptober heb je ook toegang tot een grote online community. Op Facebook, LinkedIn, Twitter, TikTok en Instagram blijf je in contact met je medestoppers en vind je afleiding en support op de momenten dat jij dat nodig hebt. Deel je eigen ervaringen, lees hoe het andere stoppers vergaat en ervaar de kracht van samen stoppen. Als je stopt met roken, is het begin vaak het moeilijkst. Om je wat afleiding te bieden, en om te laten zien hoe andere stoppers de eerste dagen doorkomen, kun je live beeld uit het Stoptoberhuis bekijken. De eerste vijf dagen van Stoptober laten vijftig rokers zich daarin vrijwillig opsluiten, en hun belevenissen kun je vanaf 30 september live volgen op www.stoptober.tv.

Meer over Stoptober

Stoptober is een initiatief van KWF, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij. Meer over Stoptober: www.stoptober.nl

De voordelen van Stoptober

  • een mobiele app met dagelijkse ondersteuning, hulpmiddelen, chat
  • medestoppers en stopcoaches via social media
  • het gratis Stoptober magazine
  • een exclusieve stopervaring in het Stoptoberhuis
  • een podcast serie met o.a. stoppers, de staatsecretaris, een longarts en BN-ers!
stoptober